De plannen komen als geroepen voor Sao Paulo dat de laatste tijd een aantal nieuwe projecten is misgelopen omdat andere staten met hogere subsidies wisten te strooien. Bovendien kondigde Ford onlangs aan dat het één van haar fabrieken in de staat zou sluiten. De regering van Sao Paulo heeft nu echter zelf autofabrikanten een korting van 25 procent op de belastingen toegezegd mits ze minimaal 400 nieuwe banen scheppen. Toyota krijgt er in eerste instantie maar 300 banen bij maar of de Japanners toch de staatssteun hebben losgepeuterd is niet bekend.

Eerder al hebben ook Volkswagen Groep en General Motors aangekondigd hun productiecapaciteit in Brazilië op te voeren. De automarkt daar zat enkele jaren flink in de put maar is nu weer aan een sterke opmars bezig. Zo kondigde Volkswagen AG vorige week nog aan dat het in de eerste acht maanden van dit jaar in Brazilië met rond de 300.000 exemplaren ruim 20 procent meer auto’s had verkocht dan een jaar eerder. Het Zuid-Amerikaanse land is daarmee inmiddels weer goed voor bijna vijf procent van de wereldwijde afzet van de Duitse groep.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding