Daarbij moet niet alleen Ghosn voorkomen maar worden ook andere huidige en vroegere verantwoordelijken bij Nissan gehoord. Dat meldt het Japanse persbureau Kyodo News op basis van bronnen bij justitie. 

Volgens Kyodo News zullen de officier van justitie, de advocaten van Ghosn en de rechtbank zelf nog tot maart nodig hebben om de verschillende aspecten van de zaak te bespreken. De voornaamste beschuldigingen zijn dat Ghosn miljoenen dollars aan inkomsten heeft verzwegen en gelden van Nissan voor persoonlijke doeleinden heeft gebruikt. De voormalige CEO van Nissan, Renault en Mitsubishi is daarvoor al in november vorig jaar gearresteerd. Hij moet momenteel onder huisarrest in Tokio blijven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding