Voormalig topman Ghosn pas volgend jaar april voor de rechter

Carlos Ghosn zal pas volgend jaar april voor de rechtbank in Tokio verschijnen. Vanaf 21 april beginnen de rechters aan vermoedelijk enkele tientallen verhoren en hoorzittingen, met maximaal drie zittingen per week. 

Voormalig topman Ghosn pas volgend jaar april voor de rechter

Daarbij moet niet alleen Ghosn voorkomen maar worden ook andere huidige en vroegere verantwoordelijken bij Nissan gehoord. Dat meldt het Japanse persbureau Kyodo News op basis van bronnen bij justitie. 

Volgens Kyodo News zullen de officier van justitie, de advocaten van Ghosn en de rechtbank zelf nog tot maart nodig hebben om de verschillende aspecten van de zaak te bespreken. De voornaamste beschuldigingen zijn dat Ghosn miljoenen dollars aan inkomsten heeft verzwegen en gelden van Nissan voor persoonlijke doeleinden heeft gebruikt. De voormalige CEO van Nissan, Renault en Mitsubishi is daarvoor al in november vorig jaar gearresteerd. Hij moet momenteel onder huisarrest in Tokio blijven.

Voormalig topman Ghosn pas volgend jaar april voor de rechter - Automobielmanagement.nl

Voormalig topman Ghosn pas volgend jaar april voor de rechter

Carlos Ghosn zal pas volgend jaar april voor de rechtbank in Tokio verschijnen. Vanaf 21 april beginnen de rechters aan vermoedelijk enkele tientallen verhoren en hoorzittingen, met maximaal drie zittingen per week. 

Voormalig topman Ghosn pas volgend jaar april voor de rechter

Daarbij moet niet alleen Ghosn voorkomen maar worden ook andere huidige en vroegere verantwoordelijken bij Nissan gehoord. Dat meldt het Japanse persbureau Kyodo News op basis van bronnen bij justitie. 

Volgens Kyodo News zullen de officier van justitie, de advocaten van Ghosn en de rechtbank zelf nog tot maart nodig hebben om de verschillende aspecten van de zaak te bespreken. De voornaamste beschuldigingen zijn dat Ghosn miljoenen dollars aan inkomsten heeft verzwegen en gelden van Nissan voor persoonlijke doeleinden heeft gebruikt. De voormalige CEO van Nissan, Renault en Mitsubishi is daarvoor al in november vorig jaar gearresteerd. Hij moet momenteel onder huisarrest in Tokio blijven.