“Herbert Diess doet meer dan welke andere grote autofabrikant dan ook om elektrisch te gaan. Het goede van de wereld zou op de eerste plaats moeten staan. Voor wat het waard is, hij heeft mijn steun,’’ zegt Musk op Twitter. Hij krijgt daarvoor van verschillende kanten bijval hoewel anderen wel stellen dat het recht ook zijn loop moet hebben.

Diess kreeg dinsdag al direct na de berichten van justitie de onvoorwaardelijke steun van het uitvoerend comité van de Raad van Toezicht van de Volkswagen Groep zelf. Dat gold ook voor voorzitter Hans Dieter Pötsch en oud-CEO Martin Winterkorn die eveneens in staat van beschuldiging zijn gesteld. Die steun van het comité is woensdag tijdens een buitengewone vergadering door de voltallige Raad van Toezicht bevestigd. Diess en Pötsch blijven in functie, aldus een korte verklaring na afloop van de bijeenkomst. “De Raad van Toezicht deelt het oordeel dat het uitvoerend comité eerder naar buiten bracht. Op basis van haar eigen uitgebreide en onafhankelijke onderzoeken sinds de herfst van 2015 ziet de Raad van Toezicht, vanuit het perspectief van vandaag, nog altijd niet dat de financiële markt opzettelijk verkeerd geïnformeerd werd. Dat is niet veranderd na het beschouwen van de aanklacht. Om die reden zal Volkswagen AG de succesvolle samenwerking met de voorzitter van de Raad van Toezicht en de Voorzitter van de Raad van Bestuur voortzetten.’’

Eerder kwamen medewerkers van de automaker massaal bijeen op het hoofdkantoor om hun steun voor de top uit te spreken.

https://twitter.com/elonmusk/status/1176552859229310976

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding