‘Japan niet van heffingen af na deal met VS’

Japan staat op het punt een handelsdeal te sluiten met de Verenigde Staten, maar dat betekent niet dat de Amerikaanse importheffingen op auto’s en auto-onderdelen uit Japan worden geschrapt, melden lokale media.

De Japanse onderhandelaars lijken vooral te mikken op voorkoming van meer en zwaardere handelstarieven. Het Aziatische land zou dat zwart op wit willen krijgen voordat de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Japanse ambtgenoot Shinzo Abe volgende week de handelsdeal ondertekenen.

Eind augustus werd al overeenstemming bereikt op hoofdpunten van de handelsdeal. Japan zou hebben toegezegd heffingen op Amerikaanse landbouwproducten te verlagen. Die waren juist kort na de aanstelling van Trump verhoogd, omdat Trump eenzijdig een eerder handelsverdrag met Japan had opgezegd.

‘Japan niet van heffingen af na deal met VS’ - Automobielmanagement.nl

‘Japan niet van heffingen af na deal met VS’

Japan staat op het punt een handelsdeal te sluiten met de Verenigde Staten, maar dat betekent niet dat de Amerikaanse importheffingen op auto’s en auto-onderdelen uit Japan worden geschrapt, melden lokale media.

De Japanse onderhandelaars lijken vooral te mikken op voorkoming van meer en zwaardere handelstarieven. Het Aziatische land zou dat zwart op wit willen krijgen voordat de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Japanse ambtgenoot Shinzo Abe volgende week de handelsdeal ondertekenen.

Eind augustus werd al overeenstemming bereikt op hoofdpunten van de handelsdeal. Japan zou hebben toegezegd heffingen op Amerikaanse landbouwproducten te verlagen. Die waren juist kort na de aanstelling van Trump verhoogd, omdat Trump eenzijdig een eerder handelsverdrag met Japan had opgezegd.