“Die omstelling zorgde toen voor een buitengewoon laag niveau. Bovendien telde september 2019 één werkdag meer dan dezelfde maand vorig jaar,” tekent het Verband der Automobilindustrie aan. Over de eerste drie kwartalen van dit jaar staat de Duitse automarkt met goed 2,7 miljoen eenheden nu twee procent hoger. Dat aantal is dan wel het hoogste in tien jaar tijd, juicht het VDA.

De Duitse autofabrikanten hebben in hun binnenlandse fabrieken afgelopen maand 425.500 personenwagens van de band laten rollen. Dat is vier procent meer dan een jaar eerder. De grote terugval van de afgelopen maanden lijkt daarmee wat tot staan te komen, hoewel er over de eerste negen maanden gezien nog altijd sprake is van een daling van negen procent bij de autoproductie. Het aantal in Duitsland gebouwde auto’s die bestemd waren voor de export liep in deze periode met 12 procent terug.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding