LKQ stoot merendeel Bulgaarse bedrijfsactiviteiten af

LKQ Corporation heeft vandaag bekendgemaakt dat dochteronderneming Auto Kelly Bulgaria EOOD is gefuseerd met Elit Kar OOD. Door de fusie is een van de belangrijkste distributeurs van auto-onderdelen in Bulgarije ontstaan.

LKQ heeft nu een aandelenbelang van 20% in het samengevoegde bedrijf dat gaat opereren onder de merknamen Elit Car Group en Auto Kelly. Daarnaast gaat het bedrijf onderdelen betrekken uit de aftermarket-toeleveringsketen van LKQ.

Dominick Zarcone, president en chief executive officer, deelde het volgende mee: “De rationalisatie van onze Europese activabasis en het afstoten van niet-kernactiviteiten is een van de vele initiatieven die de ebitda-marges van LKQ Europe helpen stimuleren. Wij denken dat het bedrijf Auto Kelly Bulgaria sterk zal presteren onder leiding van Elit Kar, en we verheugen ons op een succesvolle samenwerking, als aandeelhouder en als toeleverancier.”

Op 25 april 2019 kondigde de onderneming aan dat deze een aantal bedrijven had aangewezen om in de loop van volgend jaar te verkopen. Die activa staan op de balans als netto-activa voor de verkoop, en met het afstoten van deze kleine bedrijven die geen kernactiviteiten uitvoeren probeert de onderneming haar operationele model te vereenvoudigen en de marges te verbeteren.

Details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

LKQ stoot merendeel Bulgaarse bedrijfsactiviteiten af - Automobielmanagement.nl

LKQ stoot merendeel Bulgaarse bedrijfsactiviteiten af

LKQ Corporation heeft vandaag bekendgemaakt dat dochteronderneming Auto Kelly Bulgaria EOOD is gefuseerd met Elit Kar OOD. Door de fusie is een van de belangrijkste distributeurs van auto-onderdelen in Bulgarije ontstaan.

LKQ heeft nu een aandelenbelang van 20% in het samengevoegde bedrijf dat gaat opereren onder de merknamen Elit Car Group en Auto Kelly. Daarnaast gaat het bedrijf onderdelen betrekken uit de aftermarket-toeleveringsketen van LKQ.

Dominick Zarcone, president en chief executive officer, deelde het volgende mee: “De rationalisatie van onze Europese activabasis en het afstoten van niet-kernactiviteiten is een van de vele initiatieven die de ebitda-marges van LKQ Europe helpen stimuleren. Wij denken dat het bedrijf Auto Kelly Bulgaria sterk zal presteren onder leiding van Elit Kar, en we verheugen ons op een succesvolle samenwerking, als aandeelhouder en als toeleverancier.”

Op 25 april 2019 kondigde de onderneming aan dat deze een aantal bedrijven had aangewezen om in de loop van volgend jaar te verkopen. Die activa staan op de balans als netto-activa voor de verkoop, en met het afstoten van deze kleine bedrijven die geen kernactiviteiten uitvoeren probeert de onderneming haar operationele model te vereenvoudigen en de marges te verbeteren.

Details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding