Nada zit al een jaar of tien op zijn post en zou in die hoedanigheid de van zijn voetstuk gevallen voormalig bestuursvoorzitter Carlos Ghosn hand- en spandiensten hebben verleend bij zijn gesjoemel.

“Het huis bij Nissan is nog lang niet op orde. En zolang bepaalde personen sleutelposten blijven bekleden, blijft de situatie zeer ongezond,” citeert zakenkrant Les Echos bronnen bij de autofabrikant. De huidige Raad van Bestuur wil na de affaire Ghosn volledig schoon schip maken wat betekent dat nog een aantal managers uit zijn tijd moet vertrekken.

Nada is één van de bestuursleden geweest van Zi-A Capital BV, de Nederlandse BV die 80 miljoen dollar van Nissan kreeg om start-ups te ondersteunen maar dat geld in werkelijkheid gebruikte om onder meer woningen voor Ghosn zelf te kopen. Nada zou zelf niets illegaals hebben gedaan maar zijn geloofwaardigheid is door de onthullingen rond zijn vroegere baas te veel ondermijnd. Bovendien bestaat de kans dat zijn aanblijven door de verdediging van Ghosn kan worden gebruikt als bewijs dat er sprake is van een intern complot tegen de Braziliaanse ex-baas.