Jaguar Land Rover put hoop uit China

Jaguar Land Rover is er in geslaagd in het derde kwartaal in China een kwart meer auto’s te verkopen dan een jaar eerder. Vooral door dat succes bleef de schade bij de wereldwijde afzet voor de Britse autofabrikant in deze drie maanden beperkt tot een daling van 0,7 procent.

Jaguar bleef met 37.323 automobielen nog altijd 11 procent in de min maar Land Rover – dat meer doet in China – zag de verkopen eindelijk weer eens toenemen en wel met ruim vier procent.

Geografisch kwam JLR, naast het succes in China, er over het kwartaal gezien met nagenoeg stabiele verkopen relatief goed vanaf in Europa, ondanks een daling met vijf procent op de Britse thuismarkt. Met Jaguar gaat het, ondanks het succes van de I-Pace, nog altijd ronduit slecht. In de maand september verkocht het merk met 16.235 stuks ruim 15 procent minder dan een jaar eerder. Land Rover kon met 40.597 exemplaren een goede plus van een kleine zeven procent neerzetten. Vooral de Evoque doet het goed met de helft hogere verkopen terwijl ook de Range Rover Sport in trek blijft.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Jaguar Land Rover put hoop uit China - Automobielmanagement.nl

Jaguar Land Rover put hoop uit China

Jaguar Land Rover is er in geslaagd in het derde kwartaal in China een kwart meer auto’s te verkopen dan een jaar eerder. Vooral door dat succes bleef de schade bij de wereldwijde afzet voor de Britse autofabrikant in deze drie maanden beperkt tot een daling van 0,7 procent.

Jaguar bleef met 37.323 automobielen nog altijd 11 procent in de min maar Land Rover – dat meer doet in China – zag de verkopen eindelijk weer eens toenemen en wel met ruim vier procent.

Geografisch kwam JLR, naast het succes in China, er over het kwartaal gezien met nagenoeg stabiele verkopen relatief goed vanaf in Europa, ondanks een daling met vijf procent op de Britse thuismarkt. Met Jaguar gaat het, ondanks het succes van de I-Pace, nog altijd ronduit slecht. In de maand september verkocht het merk met 16.235 stuks ruim 15 procent minder dan een jaar eerder. Land Rover kon met 40.597 exemplaren een goede plus van een kleine zeven procent neerzetten. Vooral de Evoque doet het goed met de helft hogere verkopen terwijl ook de Range Rover Sport in trek blijft.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding