“Streetscooter blijft nog altijd wel een mooi succesverhaal. We zijn er vijf jaar geleden mee begonnen omdat er geen aanbod van andere fabrikanten was. Vandaag de dag hebben we zelf 10.000 Streetscooters rondrijden.”

Maar Deutsche Post blijft er bij dat het op den duur afscheid wil nemen van de fabrikant van elektrische bestelwagentjes. “We worden geen autofabriek,” benadrukt Appel. Het postbedrijf, ook eigenaar van DHL, praat met verschillende gegadigden over een eventuele overname.

Om in de tussentijd de verkopen nog wat verder aan te zwengelen, heeft Streetscooter de voormalige verkoopmanager van Tesla Peter Bardenfleth-Hansen weten te strikken. Hij is sinds begin van deze maand in dienst als hoofd marketing, met mede als taak om de internationale expansie verder uit te bouwen. Daarnaast is er ook een nieuwe productiechef, de van Ford afkomstige Ulrich Stuhec, die gaat kijken of autonoom rijden ook voor de Streetscooter een interessante ontwikkeling kan zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding