Ford-dealer geeft bijbel én bon voor een geweer

Een Ford-dealer in de Amerikaanse staat South-Carolina geeft klanten die deze of volgende maand een nieuwe auto kopen als cadeautjes een bijbel, een Amerikaanse vlag én een bon van 400 dollar voor een Smith & Weston AR-15 geweer. Wie het geweer niet wenst, kan voor korting op de aankoopprijs van de auto kiezen.

Motto van de actie bij Carolina Ford in het stadje Honea Path is ‘God, Guns and America’. De directie kwam op het idee na een discussie over wat zou aanslaan bij de plaatselijke bevolking die veel jagers telt.

De campagne leidt echter tot veel kritische reacties op sociale media. “Kan niet wachten tot je voor de rechter wordt gesleept als je bedrijf verantwoordelijk wordt gehouden voor een schietpartij,” was te lezen op Facebook. Andere, meer patriottische Amerikanen vinden het echter een prachtig initiatief. In ieder geval meldt de dealer zelf een grote toeloop van belangstellenden die ook vaak van veel verder weg komen dan normaal.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford-dealer geeft bijbel én bon voor een geweer - Automobielmanagement.nl

Ford-dealer geeft bijbel én bon voor een geweer

Een Ford-dealer in de Amerikaanse staat South-Carolina geeft klanten die deze of volgende maand een nieuwe auto kopen als cadeautjes een bijbel, een Amerikaanse vlag én een bon van 400 dollar voor een Smith & Weston AR-15 geweer. Wie het geweer niet wenst, kan voor korting op de aankoopprijs van de auto kiezen.

Motto van de actie bij Carolina Ford in het stadje Honea Path is ‘God, Guns and America’. De directie kwam op het idee na een discussie over wat zou aanslaan bij de plaatselijke bevolking die veel jagers telt.

De campagne leidt echter tot veel kritische reacties op sociale media. “Kan niet wachten tot je voor de rechter wordt gesleept als je bedrijf verantwoordelijk wordt gehouden voor een schietpartij,” was te lezen op Facebook. Andere, meer patriottische Amerikanen vinden het echter een prachtig initiatief. In ieder geval meldt de dealer zelf een grote toeloop van belangstellenden die ook vaak van veel verder weg komen dan normaal.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding