Bolloré is het laatste ‘overblijfsel’ van het tijdperk Carlos Ghosn nu de CEO van Nissan Hiroto Saikawa is verdwenen. Hij was destijds ook de adjunct van Ghosn en verving hem korte tijd na diens arrestatie in Tokio. Kort na die aanhouding liet Bolloré ook openlijk zijn steun voor Ghosn blijken. Eerder al verlieten anderen uit het Ghosn-tijdperk, zoals marketingbaas Thierry Koskas, Renault.

Senard, die het niet erg goed kan vinden met de andere man aan de top, zou eindelijk ook bij Renault schoon schip willen maken. Hij staat daartoe ook onder druk van Nissan dat zelf onder leiding van Makoto Uchida aan een nieuw tijdperk begonnen is. Op die manier komt ook de weg vrij om zonder erfenissen uit het verleden de alliantie van Renault met Nissan en Mitsubishi weer écht nieuw leven in te blazen. De kans is groot dat Senard zelf, die voor zijn komst naar Renault CEO was van Michelin, naast bestuursvoorzitter ook executive director wil worden. Zo’n dubbelfunctie is in Frankrijk nog altijd niet ongebruikelijk.