Weer banenverlies bij Duitse toeleverancier

Na duizenden banen bij Continental en vele honderden bij kleinere bedrijven heeft nu weer de Duitse autotoeleverancier Schaeffler meegedeeld dat het tot 1.300 banen in Duitsland zelf gaat schrappen.

In maart kondigde Schaeffler al het verlies van 700 banen in Duitsland en nog eens 200 elders in Europa aan. Schaeffler telde halverwege dit jaar nog 90.500 werknemers, dat was toen al 2.000 minder dan een jaar eerder. Bij de nieuwe afvloeiing gaat het om zogenaamde dubbele instemming: zowel de werknemer als de onderneming zelf moeten met het vertrek akkoord gaan. Daarnaast komt ook vervroegde pensionering weer als mogelijkheid tevoorschijn.

Schaeffler vierde tegelijkertijd bij haar hoofdvestiging in Herzogenaurach dat meer dan 400 jongeren zijn begonnen aan één van de interne opleidingen. Het bedrijf biedt hen in 21 vestigingen 20 verschillende cursussen in technische of commerciële beroepen. Bestuursvoorzitter Georg. F. W. Schaeffler vertelde de nieuwkomers dat ze goede kans maken op een vaste aanstelling bij de onderneming.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Weer banenverlies bij Duitse toeleverancier - Automobielmanagement.nl

Weer banenverlies bij Duitse toeleverancier

Na duizenden banen bij Continental en vele honderden bij kleinere bedrijven heeft nu weer de Duitse autotoeleverancier Schaeffler meegedeeld dat het tot 1.300 banen in Duitsland zelf gaat schrappen.

In maart kondigde Schaeffler al het verlies van 700 banen in Duitsland en nog eens 200 elders in Europa aan. Schaeffler telde halverwege dit jaar nog 90.500 werknemers, dat was toen al 2.000 minder dan een jaar eerder. Bij de nieuwe afvloeiing gaat het om zogenaamde dubbele instemming: zowel de werknemer als de onderneming zelf moeten met het vertrek akkoord gaan. Daarnaast komt ook vervroegde pensionering weer als mogelijkheid tevoorschijn.

Schaeffler vierde tegelijkertijd bij haar hoofdvestiging in Herzogenaurach dat meer dan 400 jongeren zijn begonnen aan één van de interne opleidingen. Het bedrijf biedt hen in 21 vestigingen 20 verschillende cursussen in technische of commerciële beroepen. Bestuursvoorzitter Georg. F. W. Schaeffler vertelde de nieuwkomers dat ze goede kans maken op een vaste aanstelling bij de onderneming.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding