De totale opbrengsten dikten met 11 procent aan tot een kleine 6,4 miljard dollar. Daarop boekte het bedrijf een winst van 607,9 miljoen dollar, waarmee ook het nettoresultaat met 11 procent steeg.

DAF meldde in de eerste drie kwartalen van het jaar een marktaandeel te hebben bereikt van 16,4 procent op de Europese markt van trucks boven de 16 ton. De Brabantse vrachtwagenfabrikant verwacht dat die markt dit jaar goed is voor zeker 310.000 vrachtwagenverkopen.

Vorige week werd nog bekend dat een schadeclaim van transportbedrijven tegen DAF veel hoger uitvalt dan verwacht. Vervoerders eisen ongeveer 4 miljard euro omdat ze teveel hebben betaald als gevolg van verboden prijsafspraken. Voor die kartelvorming kregen de Nederlandse truckmaker en branchegenoten eerder al een boete van de Europese Commissie.