Truckbouwer Volvo ziet moeilijkere markt

Truck- en busfabrikant Volvo verwacht dat de vrachtwagenmarkt de komende tijd zwakker zal zijn dan gedacht, door de aanhoudende economische onzekerheid.

Topman Martin Lundstedt wees op het slinkende orderboek van het Zweedse bedrijf dat vergeleken met een jaar geleden bijna halveerde. Zowel de omzet als de winst van het concern ging in het derde kwartaal wel omhoog.

Klanten van Volvo in Europa en Noord-Amerika hebben hun vrachtwagenvloot gemoderniseerd en uitgebreid en zijn nu terughoudend om meer te investeren, schrijft Lundstedt in een toelichting op de cijfers. Daarnaast kampen veel transportbedrijven met dalende vraag naar vervoer van goederen. Dat is een overweging om nieuwe bestellingen uit te stellen. Ook in de markt voor onderdelen ziet Volvo dalende vraag. De truckbouwer heeft zijn productie in het voorbije kwartaal op meerdere fronten verminderd.

De omzet in het derde kwartaal dikte aan tot een kleine 99 miljard Zweedse kroon (9 miljard euro). Onder de streep resteerde 7,5 miljard kroon.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Truckbouwer Volvo ziet moeilijkere markt - Automobielmanagement.nl

Truckbouwer Volvo ziet moeilijkere markt

Truck- en busfabrikant Volvo verwacht dat de vrachtwagenmarkt de komende tijd zwakker zal zijn dan gedacht, door de aanhoudende economische onzekerheid.

Topman Martin Lundstedt wees op het slinkende orderboek van het Zweedse bedrijf dat vergeleken met een jaar geleden bijna halveerde. Zowel de omzet als de winst van het concern ging in het derde kwartaal wel omhoog.

Klanten van Volvo in Europa en Noord-Amerika hebben hun vrachtwagenvloot gemoderniseerd en uitgebreid en zijn nu terughoudend om meer te investeren, schrijft Lundstedt in een toelichting op de cijfers. Daarnaast kampen veel transportbedrijven met dalende vraag naar vervoer van goederen. Dat is een overweging om nieuwe bestellingen uit te stellen. Ook in de markt voor onderdelen ziet Volvo dalende vraag. De truckbouwer heeft zijn productie in het voorbije kwartaal op meerdere fronten verminderd.

De omzet in het derde kwartaal dikte aan tot een kleine 99 miljard Zweedse kroon (9 miljard euro). Onder de streep resteerde 7,5 miljard kroon.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding