Tesla verrast met eerste winst van het jaar

Tesla heeft in het derde kwartaal een winst geboekt van 143 miljoen dollar. Dat is de eerste keer dit jaar dat Tesla weer een kwartaalwinst kan melden.

Over de voorafgaande periode werd nog 408 miljoen dollar verlies gedraaid. In het derde kwartaal van 2018 lag de winst met 311 miljoen dollar echter wel een stuk hoger. Het bericht was zo’n verrassing voor de beurs van Wall Street dat de koers met 20 procent omhoog schoot. De omzet daalde wel een half miljard naar 6,3 miljard dollar, wat komt doordat er meer goedkopere Model 3’en worden verkocht.

Tesla heeft meer goede berichten. Het meldde ook dat de ontwikkeling van de nieuwe Model Y SUV voor ligt op het schema. Die auto kan vermoedelijk in de zomer van volgend jaar al gelanceerd worden. Ook de bouw van de nieuwe fabriek Gigafactory III in Shanghai gaat sneller dan verwacht. “Ik ken geen fabriek van deze omvang in de geschiedenis die in zo’n korte tijd is gebouwd. Voor zover wij weten is het nog nooit vertoond,” aldus een trotse CEO Elon Musk. Tesla zal volgens hem nog dit jaar aankondigen waar de nieuwe Europese fabriek wordt gebouwd. Aangenomen wordt dat de keus valt op een locatie in het Duitse Roergebied. Musk vertelde verder te hopen dat de volledige autonoom-rijden modus tegen het eind van dit jaar al voor een aantal klanten beschikbaar kan zijn. “Het wordt krap. Ik weet het niet zeker maar we lijken op schema te zitten.”

Tesla deelde al eerder mee dat het de afgelopen drie maanden bijna 97.000 auto’s heeft afgeleverd, een nieuw kwartaalrecord. Over drie maanden staat de stand daarmee op 255.000 stuks. Om het doel van 360.000 te halen zal er in het lopende kwartaal nog wel een prestatie van formaat neergezet moeten worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

[…] Lees ook: Tesla verrast met eerste winst van het jaar […]

Geplaatst door: Automobielmanagement.nl > Tesla weer autofabrikant nr 1 op Wall Street op
Tesla verrast met eerste winst van het jaar - Automobielmanagement.nl

Tesla verrast met eerste winst van het jaar

Tesla heeft in het derde kwartaal een winst geboekt van 143 miljoen dollar. Dat is de eerste keer dit jaar dat Tesla weer een kwartaalwinst kan melden.

Over de voorafgaande periode werd nog 408 miljoen dollar verlies gedraaid. In het derde kwartaal van 2018 lag de winst met 311 miljoen dollar echter wel een stuk hoger. Het bericht was zo’n verrassing voor de beurs van Wall Street dat de koers met 20 procent omhoog schoot. De omzet daalde wel een half miljard naar 6,3 miljard dollar, wat komt doordat er meer goedkopere Model 3’en worden verkocht.

Tesla heeft meer goede berichten. Het meldde ook dat de ontwikkeling van de nieuwe Model Y SUV voor ligt op het schema. Die auto kan vermoedelijk in de zomer van volgend jaar al gelanceerd worden. Ook de bouw van de nieuwe fabriek Gigafactory III in Shanghai gaat sneller dan verwacht. “Ik ken geen fabriek van deze omvang in de geschiedenis die in zo’n korte tijd is gebouwd. Voor zover wij weten is het nog nooit vertoond,” aldus een trotse CEO Elon Musk. Tesla zal volgens hem nog dit jaar aankondigen waar de nieuwe Europese fabriek wordt gebouwd. Aangenomen wordt dat de keus valt op een locatie in het Duitse Roergebied. Musk vertelde verder te hopen dat de volledige autonoom-rijden modus tegen het eind van dit jaar al voor een aantal klanten beschikbaar kan zijn. “Het wordt krap. Ik weet het niet zeker maar we lijken op schema te zitten.”

Tesla deelde al eerder mee dat het de afgelopen drie maanden bijna 97.000 auto’s heeft afgeleverd, een nieuw kwartaalrecord. Over drie maanden staat de stand daarmee op 255.000 stuks. Om het doel van 360.000 te halen zal er in het lopende kwartaal nog wel een prestatie van formaat neergezet moeten worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

[…] Lees ook: Tesla verrast met eerste winst van het jaar […]

Geplaatst door: Automobielmanagement.nl > Tesla weer autofabrikant nr 1 op Wall Street op