Peugeot stopt na 120 jaar met motorfietsen

Peugeot heeft haar motorfietsen bedrijf Peugeot Motocycles PMTC helemaal verkocht aan Mahindra Two Wheelers Europe, een dochter van het Indiase autobedrijf Mahindra & Mahindra.

Peugeot had Mahindra begin 2015 al 51 procent van Peugeot Motorcycles verkocht maar het Indiase bedrijf heeft nu ook de overige 49 procent overgenomen. De merknaam Peugeot blijft wel staan op motorfietsen op grond van een licentie-overeenkomst met een looptijd van vijftig jaar. Mahindra Two Wheelers Europe hoopt de komende tijd de verkopen van die tweewielers verder op te voeren.

Peugeot zette al in 1898 de eerste stappen met een driewiel-motorfiets en begon twee jaar later met de productie van tweewielers. PMTC draait echter al sinds de eeuwwisseling met verlies. Sinds de komst van Mahindra hebben beide bedrijven samen gewerkt aan een reorganisatie en heropbouw van PMTC. In juli 2018 werd ook een Performance 2020 plan naar buiten gebracht. Doel is verder te groeien in Europa maar ook nieuwe markten, met name in Azië, te betreden. In het kader van het plan worden in dit en de komende twee jaar ook zeven nieuwe producten gelanceerd. Frankrijk blijft daarbij één van de belangrijkste markten en het hoofdkantoor van OMTC blijft dan ook gevestigd in Mandeure.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Peugeot stopt na 120 jaar met motorfietsen - Automobielmanagement.nl

Peugeot stopt na 120 jaar met motorfietsen

Peugeot heeft haar motorfietsen bedrijf Peugeot Motocycles PMTC helemaal verkocht aan Mahindra Two Wheelers Europe, een dochter van het Indiase autobedrijf Mahindra & Mahindra.

Peugeot had Mahindra begin 2015 al 51 procent van Peugeot Motorcycles verkocht maar het Indiase bedrijf heeft nu ook de overige 49 procent overgenomen. De merknaam Peugeot blijft wel staan op motorfietsen op grond van een licentie-overeenkomst met een looptijd van vijftig jaar. Mahindra Two Wheelers Europe hoopt de komende tijd de verkopen van die tweewielers verder op te voeren.

Peugeot zette al in 1898 de eerste stappen met een driewiel-motorfiets en begon twee jaar later met de productie van tweewielers. PMTC draait echter al sinds de eeuwwisseling met verlies. Sinds de komst van Mahindra hebben beide bedrijven samen gewerkt aan een reorganisatie en heropbouw van PMTC. In juli 2018 werd ook een Performance 2020 plan naar buiten gebracht. Doel is verder te groeien in Europa maar ook nieuwe markten, met name in Azië, te betreden. In het kader van het plan worden in dit en de komende twee jaar ook zeven nieuwe producten gelanceerd. Frankrijk blijft daarbij één van de belangrijkste markten en het hoofdkantoor van OMTC blijft dan ook gevestigd in Mandeure.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding