Daarmee komt de staking van bijna zes weken ten einde. Werknemers waren onder meer ontevreden over hun loon. Ook waren ze het niet eens met de tijdelijke status van medewerkers, die soms al jaren achtereen voor GM werken.

Volgens UAW stemde 57,1 procent van de leden voor het akkoord. In de deal staat dat werknemers een salarisverhoging krijgen, er een hogere bonus komt en tijdelijke werknemers krijgen de mogelijkheid een vast contract te verdienen.

Lange staking raakt winst

De stakingsgolf van de afgelopen weken is merkbaar in de resultaten. De autofabrikant verwacht dat acties dit jaar in totaal 2,9 miljard dollar zullen kosten. GM, met merken als Buick, Chevrolet en Cadillac in haar portfolio, verlaagt daarom zijn winstverwachting voor heel het jaar.

De nettowinst over het derde kwartaal daalde met 8,7 procent tot 2,3 miljard dollar. Naast de acties nam ook een waardedaling van GM’s belang in taxi-app Lyft een hap uit de winst. De omzet ging bijna 1 procent omlaag tot 35,5 miljard dollar. GM houdt nu rekening met een aangepaste winst per aandeel tussen de 4,50 en 4,80 dollar, terwijl het bedrijf eerder nog minimaal 6,50 dollar winst per aandeel verwachtte.