Mobility Mixx, ooit onderdeel van LeasePlan, is vorig jaar overgenomen door ARS Traffic & Transport Technology (ARS T&TT). Dat bedrijf zal als technologiepartner van Mobility Mixx aanblijven, melden de partijen vandaag.

Volgens Hitachi is Nederland wereldwijd een van de sterkst ontwikkelde markten op het gebied van innovatieve mobiliteitsdiensten (MaaS en Smart Mobility). Mobility Mixx zien ze als een frontrunner in het bieden van dergelijke dienstverlening: via een ‘one stop shop’ gebruikers toegang geven tot een grote variëteit aan mobiliteitsdiensten. Naast autoleasing onder andere ook: openbaar vervoer, deelauto’s en deelscooters. Reizigers plannen, boeken, betalen en wikkelen de administratie en fiscale aspecten af via één kanaal. Bovendien: “Mobility Mixx ondersteunt bedrijven en instellingen in het realiseren van kostenreductie én vergroening door mobiliteitsbudgetten te bieden, die in combinatie met slimme loyaliteitsprogramma’s het reisgedrag substantieel positief beïnvloeden”, aldus Hitachi Capital.

De investering wordt ook gezien als opmaat naar een verdere uitbreiding met de Hitachi Capital bedrijven in andere regio’s. Eerder dit jaar maakte de Nederlandse tak, leasemaatschappij Hitachi Capital Mobility bekend de eerste klanten te hebben aangesloten op een eigen deelautosysteem, in samenwerking met WeGo.