Bentley moet dure jacks, truien én werkkleding vernietigen

Bentley moet zo goed als zeker jacks, truien, polo’s en de werkkleding van al haar werknemers waar het logo op staat vernietigen nadat het een rechtszaak tegen een klein Brits bedrijfje na een juridische strijd van 20 jaar heeft verloren.

Bentley moet dure jacks, truien én werkkleding vernietigen

Dat zou een kostbare zaak worden want een Bentley leren jack kost rond de 2.750 euro en voor een Bentley trui tel je ook bijna 300 euro neer.

De zaak was aangespannen door het in Manchester gevestigde Brandlogic dat eigenaar is van de rechten op het Bentley Clothing merk. Dat al in 1962 opgerichte bedrijf maakt T-shirts, sweaters en ook hoeden en petten van een paar tientjes die verkocht worden in grote Britse warenhuizen. Advocaten van de autofabrikant vonden dat de merken nooit met elkaar verward kunnen worden maar de rechter was het daar niet mee eens: “Even zoeken in de database en jullie hadden kunnen weten dat het merk Bentley niet gebruikt had mogen worden.”

Directeur Christopher Lees van Brandlogic is ‘erg opgelucht’. “We kunnen nu werken aan het verder groeien van ons bedrijf met de naam Bentley Clothing.” De autofabrikant, onderdeel van Volkswagen AG, kan nog wel in beroep gaan maar dat zou weer tot een strijd van vele jaren kunnen leiden.

Bentley moet dure jacks, truien én werkkleding vernietigen - Automobielmanagement.nl

Bentley moet dure jacks, truien én werkkleding vernietigen

Bentley moet zo goed als zeker jacks, truien, polo’s en de werkkleding van al haar werknemers waar het logo op staat vernietigen nadat het een rechtszaak tegen een klein Brits bedrijfje na een juridische strijd van 20 jaar heeft verloren.

Bentley moet dure jacks, truien én werkkleding vernietigen

Dat zou een kostbare zaak worden want een Bentley leren jack kost rond de 2.750 euro en voor een Bentley trui tel je ook bijna 300 euro neer.

De zaak was aangespannen door het in Manchester gevestigde Brandlogic dat eigenaar is van de rechten op het Bentley Clothing merk. Dat al in 1962 opgerichte bedrijf maakt T-shirts, sweaters en ook hoeden en petten van een paar tientjes die verkocht worden in grote Britse warenhuizen. Advocaten van de autofabrikant vonden dat de merken nooit met elkaar verward kunnen worden maar de rechter was het daar niet mee eens: “Even zoeken in de database en jullie hadden kunnen weten dat het merk Bentley niet gebruikt had mogen worden.”

Directeur Christopher Lees van Brandlogic is ‘erg opgelucht’. “We kunnen nu werken aan het verder groeien van ons bedrijf met de naam Bentley Clothing.” De autofabrikant, onderdeel van Volkswagen AG, kan nog wel in beroep gaan maar dat zou weer tot een strijd van vele jaren kunnen leiden.