Daimler stuurt managers de laan uit

Daimler wil rond de 1.100 managers de laan uitsturen om verder op de kosten te besparen. Dat zou betekenen dat één op de tien managementfuncties, niet alleen in Duitsland maar ook elders in de wereld, zou verdwijnen.

Daimler stuurt managers de laan uit

De berichten komen van de voorzitter van de Ondernemingsraad Michael Brecht. Hij zegt dat de ontslagronde is aangekondigd in een interne mail aan het personeel. Daarin staat ook dat er in principe geen gedwongen ontslagen zullen vallen. Daimler heeft, net als de andere Duitse autofabrikanten, een werkgelegenheidspact met de bonden waarin staat dat er tot 2030 niemand gedwongen ontslagen wordt. Het autoconcern zelf heeft de berichten in de Duitse pers nog niet bevestigd. Verwacht wordt dat CEO Ola Källenius (foto) de plannen later deze week zal toelichten.

Goed nieuws

Daimler kon vorige week nog wel goed nieuws aankondigen. Mercedes-Benz zette immers met 199.293 verkochte automobielen, bijna vijf procent meer dan een jaar eerder, een nieuw record voor de maand oktober neer. In de eerste tien maanden van dit jaar verkocht het merk 1.924.536 auto’s, een bescheiden toename met één procent maar in ieder geval wel een plus. In China, ook voor Mercedes-Benz tegenwoordig de grootste nationale markt, werden nieuwe records voor oktober en voor de eerste tien maanden gerealiseerd. ‘’We zijn blij met deze resultaten, zeker omdat we het vergelijken met de hoge cijfers van vorig jaar. Gezien de moeilijke omstandigheden voor de hele sector kunnen we trots zijn op de impuls van ons producten offensief,’’ zegt verkoopdirecteur Britta Seeger.

Reacties

[…] Lees ook: Daimler stuurt managers de laan uit […]

Geplaatst door: Automobielmanagement.nl > Daimler gaat miljarden bezuinigen op

[…] Lees ook: Daimler stuurt managers de laan uit […]

Geplaatst door: Automobielmanagement.nl > Duizenden banen weg bij Daimler op
Daimler stuurt managers de laan uit - Automobielmanagement.nl

Daimler stuurt managers de laan uit

Daimler wil rond de 1.100 managers de laan uitsturen om verder op de kosten te besparen. Dat zou betekenen dat één op de tien managementfuncties, niet alleen in Duitsland maar ook elders in de wereld, zou verdwijnen.

Daimler stuurt managers de laan uit

De berichten komen van de voorzitter van de Ondernemingsraad Michael Brecht. Hij zegt dat de ontslagronde is aangekondigd in een interne mail aan het personeel. Daarin staat ook dat er in principe geen gedwongen ontslagen zullen vallen. Daimler heeft, net als de andere Duitse autofabrikanten, een werkgelegenheidspact met de bonden waarin staat dat er tot 2030 niemand gedwongen ontslagen wordt. Het autoconcern zelf heeft de berichten in de Duitse pers nog niet bevestigd. Verwacht wordt dat CEO Ola Källenius (foto) de plannen later deze week zal toelichten.

Goed nieuws

Daimler kon vorige week nog wel goed nieuws aankondigen. Mercedes-Benz zette immers met 199.293 verkochte automobielen, bijna vijf procent meer dan een jaar eerder, een nieuw record voor de maand oktober neer. In de eerste tien maanden van dit jaar verkocht het merk 1.924.536 auto’s, een bescheiden toename met één procent maar in ieder geval wel een plus. In China, ook voor Mercedes-Benz tegenwoordig de grootste nationale markt, werden nieuwe records voor oktober en voor de eerste tien maanden gerealiseerd. ‘’We zijn blij met deze resultaten, zeker omdat we het vergelijken met de hoge cijfers van vorig jaar. Gezien de moeilijke omstandigheden voor de hele sector kunnen we trots zijn op de impuls van ons producten offensief,’’ zegt verkoopdirecteur Britta Seeger.

Reacties

[…] Lees ook: Daimler stuurt managers de laan uit […]

Geplaatst door: Automobielmanagement.nl > Daimler gaat miljarden bezuinigen op

[…] Lees ook: Daimler stuurt managers de laan uit […]

Geplaatst door: Automobielmanagement.nl > Duizenden banen weg bij Daimler op