Juncker: Trump komt niet met autotarieven

Vertrekkend voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker gelooft niet dat de Amerikaanse president Donald Trump binnenkort daadwerkelijk met importheffingen komt voor Europese auto’s. Dat heeft de Luxemburger gezegd tegen de Suddeutsche Zeitung.

“Trump komt vast met wat kritiek, maar er zullen geen autotarieven komen”, aldus Juncker in een interview dat in de afgelopen vrijdageditie van de krant werd gepubliceerd. “Hij zal het niet doen … U spreekt met een goed geïnformeerde man.”

Goede gesprekken

Trump heeft meermaals gedreigd met importheffingen tot wel 25 procent voor Europese auto’s als de EU niet op zijn eisen voor een nieuwe handelsovereenkomst ingaat. Formeel beroept hij zich op een vermeende dreiging van geïmporteerde auto’s voor de nationale veiligheid. De laatste tijd zijn er steeds meer berichten dat de strafmaatregel er mogelijk nooit komt. De Amerikaanse minister van Handel Wilbur Ross zei onlangs dat er “goede gesprekken” zijn gevoerd met automakers en dat tariefverhogingen misschien niet nodig zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Juncker: Trump komt niet met autotarieven - Automobielmanagement.nl

Juncker: Trump komt niet met autotarieven

Vertrekkend voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker gelooft niet dat de Amerikaanse president Donald Trump binnenkort daadwerkelijk met importheffingen komt voor Europese auto’s. Dat heeft de Luxemburger gezegd tegen de Suddeutsche Zeitung.

“Trump komt vast met wat kritiek, maar er zullen geen autotarieven komen”, aldus Juncker in een interview dat in de afgelopen vrijdageditie van de krant werd gepubliceerd. “Hij zal het niet doen … U spreekt met een goed geïnformeerde man.”

Goede gesprekken

Trump heeft meermaals gedreigd met importheffingen tot wel 25 procent voor Europese auto’s als de EU niet op zijn eisen voor een nieuwe handelsovereenkomst ingaat. Formeel beroept hij zich op een vermeende dreiging van geïmporteerde auto’s voor de nationale veiligheid. De laatste tijd zijn er steeds meer berichten dat de strafmaatregel er mogelijk nooit komt. De Amerikaanse minister van Handel Wilbur Ross zei onlangs dat er “goede gesprekken” zijn gevoerd met automakers en dat tariefverhogingen misschien niet nodig zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding