De serieproductie van auto’s, die gebouwd worden op basis van het Modular Electric Drive Matrix MEB-platform, maar wel aangepast zijn aan de Chinese markt, moet in oktober volgend jaar beginnen.

Volkswagen hoopt over een jaar of tien 22 miljoen elektrische auto’s te hebben gebouwd waarvan meer dan de helft in China. “Dat land speelt een sleutelrol in onze elektrificatie strategie die de weg moet banen voor Volkswagen om in 2050 carbon-neutraal te worden,” aldus bestuursvoorzitter dr Herbert Diess (foto). “Samen met het begin van de MEB productie zullen we de ID. familie in China lanceren alsmede een brandnieuwe generatie van volledig elektrische en connected auto’s.”

De bouw van de fabriek in Anting is in een jaar gerealiseerd. Als de vestiging eenmaal op volle capaciteit draait dan moeten er jaarlijks 300.000 voertuigen van de band rollen. De serieproductie moet tegelijk starten met die in een fabriek van Volkswagen en FAW in Foshan die eveneens een capaciteit van 300.000 auto’s per jaar krijgt.