Audi schrapt de nachtdienst in Duitse fabriek Neckarsulm

Audi schrapt vanaf volgend voorjaar de nachtdienst bij haar hoofdfabriek in Neckarsulm. Volgens Audi is er door de marktontwikkelingen een verschuiving bij de productie van de A6/A7 noodzakelijk.

De wijziging treft, na enkele eerdere inkrimpingen, nog zo’n 250 werknemers die elders binnen het bedrijf een baan krijgen of aan de slag kunnen bij de Porsche-fabriek in Zuffenhausen. Audi kan niemand ontslaan omdat het met de bonden een werkgarantie tot 2025 heeft afgesproken. Rond de 500 inleenkrachten zijn wel naar huis gestuurd.

Uitdagingen

“2020 wordt opnieuw een jaar van veel uitdagingen, daar moeten we als onderneming op reageren,” zegt een woordvoerder. Werknemers in Neckarsulm klagen echter al geruime tijd over de slechte staat waarin de fabriek verkeert. Volgens de bonden komen er daardoor niet meer dan 178.000 auto’s van de band terwijl de capaciteit feitelijk 300.000 zou moeten zijn. Volgens de huidige planning binnen de VW Groep wordt het echter wel 2023 voordat Neckarsulm weer echt een nieuw model kan gaan maken, met alle investeringen vandien.

Nederland

Audi verkocht in de eerste tien maanden van dit jaar in ons land 11.431 auto’s waarvan 796 exemplaren van de A6 en 53 A7’s. In dezelfde periode vorig jaar verkocht het merk 12.638 auto’s aan Nederlandse klanten waarvan 1.121 keer de A6 en 115 A7’s. De afzet van Audi in Nederland is daarmee in deze periode 9,5 procent lager uitgekomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Audi schrapt de nachtdienst in Duitse fabriek Neckarsulm - Automobielmanagement.nl

Audi schrapt de nachtdienst in Duitse fabriek Neckarsulm

Audi schrapt vanaf volgend voorjaar de nachtdienst bij haar hoofdfabriek in Neckarsulm. Volgens Audi is er door de marktontwikkelingen een verschuiving bij de productie van de A6/A7 noodzakelijk.

De wijziging treft, na enkele eerdere inkrimpingen, nog zo’n 250 werknemers die elders binnen het bedrijf een baan krijgen of aan de slag kunnen bij de Porsche-fabriek in Zuffenhausen. Audi kan niemand ontslaan omdat het met de bonden een werkgarantie tot 2025 heeft afgesproken. Rond de 500 inleenkrachten zijn wel naar huis gestuurd.

Uitdagingen

“2020 wordt opnieuw een jaar van veel uitdagingen, daar moeten we als onderneming op reageren,” zegt een woordvoerder. Werknemers in Neckarsulm klagen echter al geruime tijd over de slechte staat waarin de fabriek verkeert. Volgens de bonden komen er daardoor niet meer dan 178.000 auto’s van de band terwijl de capaciteit feitelijk 300.000 zou moeten zijn. Volgens de huidige planning binnen de VW Groep wordt het echter wel 2023 voordat Neckarsulm weer echt een nieuw model kan gaan maken, met alle investeringen vandien.

Nederland

Audi verkocht in de eerste tien maanden van dit jaar in ons land 11.431 auto’s waarvan 796 exemplaren van de A6 en 53 A7’s. In dezelfde periode vorig jaar verkocht het merk 12.638 auto’s aan Nederlandse klanten waarvan 1.121 keer de A6 en 115 A7’s. De afzet van Audi in Nederland is daarmee in deze periode 9,5 procent lager uitgekomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding