Pon breidt activiteiten in de VS verder uit

De Indigo Auto Group, onderdeel van Pon Holdings, heeft drie dealerbedrijven in Californië overgenomen. Indigo telt daarmee nu achttien vestigingen in zeven Amerikaanse staten. De verkoper van merken uit de VW-stal waaronder Porsche, Bentley en Lamborghini verwacht dit jaar een omzet te draaien van rond de één miljard dollar en telt na de overname 650 medewerkers.

Dat meldt FD op haar website. Indigo neemt de Porsche-, Audi- en Volkswagen dealerbedrijven over in Marin County, een deelstaat ten noorden van de Golden Gate Bridge. De bedrijven zijn gevestigd in Mill Valley en San Rafael, maar bestrijken ook San Francisco en een deel van de Bay-regio. Indigo-oprichter en -ceo Todd Blue zegt met name in die regio veel mogelijkheden te zien om een nieuwe vorm van auto-eigendom te introduceren. Indigo had al locaties in het zuiden van Californië.

Het Nederlandse Pon optimaliseert met de aankoop haar aanwezigheid in Amerika, zegt een woordvoerder. “Volkswagen maakt nu voor het eerst deel uit van ons dealernetwerk in de VS. Daarnaast zal de elektrificatie-strategie van Porsche, Audi en Volkswagen ons met name in Californië de nodige interessante kansen bieden.”

Pon is in Nederland bekend als importeur van Volkswagen, maar is ook eigenaar van fietsmerk Gazelle en investeerder in de fietsabonnementsdienst Swapfiets. Het bedrijf kocht in 2017 alle Indigo-aandelen over van Blue. Pon verwacht dat het luxesegment zich sterk blijft ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van elektromobiliteit zoals met de elektrische Porsche Taycan. Pon Holding heeft in de VS ook de fietsenmerken Santa Cruz, Cervélo en Gazelle in de portfolio. Daarnaast levert het met PVI kleppen, afsluiters en brandveiligheidssystemen voor onder meer de olie- en gasindustrie. Bij Pon werken bijna 13.000 medewerkers verspreid over 450 vestigingen in 32 landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Pon breidt activiteiten in de VS verder uit - Automobielmanagement.nl

Pon breidt activiteiten in de VS verder uit

De Indigo Auto Group, onderdeel van Pon Holdings, heeft drie dealerbedrijven in Californië overgenomen. Indigo telt daarmee nu achttien vestigingen in zeven Amerikaanse staten. De verkoper van merken uit de VW-stal waaronder Porsche, Bentley en Lamborghini verwacht dit jaar een omzet te draaien van rond de één miljard dollar en telt na de overname 650 medewerkers.

Dat meldt FD op haar website. Indigo neemt de Porsche-, Audi- en Volkswagen dealerbedrijven over in Marin County, een deelstaat ten noorden van de Golden Gate Bridge. De bedrijven zijn gevestigd in Mill Valley en San Rafael, maar bestrijken ook San Francisco en een deel van de Bay-regio. Indigo-oprichter en -ceo Todd Blue zegt met name in die regio veel mogelijkheden te zien om een nieuwe vorm van auto-eigendom te introduceren. Indigo had al locaties in het zuiden van Californië.

Het Nederlandse Pon optimaliseert met de aankoop haar aanwezigheid in Amerika, zegt een woordvoerder. “Volkswagen maakt nu voor het eerst deel uit van ons dealernetwerk in de VS. Daarnaast zal de elektrificatie-strategie van Porsche, Audi en Volkswagen ons met name in Californië de nodige interessante kansen bieden.”

Pon is in Nederland bekend als importeur van Volkswagen, maar is ook eigenaar van fietsmerk Gazelle en investeerder in de fietsabonnementsdienst Swapfiets. Het bedrijf kocht in 2017 alle Indigo-aandelen over van Blue. Pon verwacht dat het luxesegment zich sterk blijft ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van elektromobiliteit zoals met de elektrische Porsche Taycan. Pon Holding heeft in de VS ook de fietsenmerken Santa Cruz, Cervélo en Gazelle in de portfolio. Daarnaast levert het met PVI kleppen, afsluiters en brandveiligheidssystemen voor onder meer de olie- en gasindustrie. Bij Pon werken bijna 13.000 medewerkers verspreid over 450 vestigingen in 32 landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding