Dat meldt FD op haar website. Indigo neemt de Porsche-, Audi- en Volkswagen dealerbedrijven over in Marin County, een deelstaat ten noorden van de Golden Gate Bridge. De bedrijven zijn gevestigd in Mill Valley en San Rafael, maar bestrijken ook San Francisco en een deel van de Bay-regio. Indigo-oprichter en -ceo Todd Blue zegt met name in die regio veel mogelijkheden te zien om een nieuwe vorm van auto-eigendom te introduceren. Indigo had al locaties in het zuiden van Californië.

Het Nederlandse Pon optimaliseert met de aankoop haar aanwezigheid in Amerika, zegt een woordvoerder. “Volkswagen maakt nu voor het eerst deel uit van ons dealernetwerk in de VS. Daarnaast zal de elektrificatie-strategie van Porsche, Audi en Volkswagen ons met name in Californië de nodige interessante kansen bieden.”

Pon is in Nederland bekend als importeur van Volkswagen, maar is ook eigenaar van fietsmerk Gazelle en investeerder in de fietsabonnementsdienst Swapfiets. Het bedrijf kocht in 2017 alle Indigo-aandelen over van Blue. Pon verwacht dat het luxesegment zich sterk blijft ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van elektromobiliteit zoals met de elektrische Porsche Taycan. Pon Holding heeft in de VS ook de fietsenmerken Santa Cruz, Cervélo en Gazelle in de portfolio. Daarnaast levert het met PVI kleppen, afsluiters en brandveiligheidssystemen voor onder meer de olie- en gasindustrie. Bij Pon werken bijna 13.000 medewerkers verspreid over 450 vestigingen in 32 landen.