“We blijven druk zetten op de transformatie van de Volkswagen Groep en focussen onze investeringen nadrukkelijk op de toekomst van mobiliteit. Deze investeringen maken deel uit van onze systematische en consequente implementatie van de strategie,” aldus Hans Dieter Pötsch, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Volkswagen Groep. “Dankzij deze investeringen kunnen we de komende jaren nog meer bereiken. Het hybridiseren, elektrificeren en digitaliseren van ons wagenpark wordt een steeds belangrijker focuspunt. We maken optimaal gebruik van onze schaalvoordelen en gaan maximale synergieën bewerkstelligen,” voegt ceo Herbert Diess er aan toe.

De Raad van Toezicht heeft tegelijk het lange-termijnplan voor de komende tien jaar aangepast. Tot en met 2029 verwacht de Groep maximaal 75 volledig elektrische modellen te introduceren, aangevuld met zo’n zestig hybride-auto’s. In het komende decennium hoopt de groep 26 miljoen e-auto’s en bijna zes miljoen hybride modellen te verkopen. Ongeveer twintig miljoen van de e-modellen die tot en met 2029 gepland staan, worden gebaseerd op het modulaire elektrische MEB-platform (Modular Electric Drive Matrix) van de Groep. Het grootste deel van de resterende zes miljoen auto’s zal op het High Performance Platform (PPE) staan. De elektrische auto’s worden niet alleen in Duitsland gebouwd, maar naar verwachting ook in fabrieken in Mladá Boleslav, Chattanooga, Foshan en Anting.