Britse autoproductie hard geraakt door brexit

De Britse autoproductie zal een flinke dreun krijgen als gevolg van de brexit. Als de Britse uittreding uit de Europese Unie betekent dat er handelstarieven worden ingesteld, zal de autoproductie tegen 2024 met een derde zijn gedaald.

Britse autoproductie hard geraakt door brexit

Daarvoor waarschuwde de Britse handelsorganisatie voor autoproducenten en -handelaren SMMT. Autofabrikanten streven naar de voortzetting van de huidige regels. De autosector is de op een na grootste exporteur van het Verenigd Koninkrijk. Jaarlijks worden alleen al 1,5 miljoen auto’s uitgevoerd. Als de autosector met de EU gaat handelen volgens de algemeen geldende regels van Wereldhandelsorganisatie WTO zal dit gepaard gaan met 3,2 miljard pond aan extra productiekosten.

Autofabrikanten als Honda en Ford kondigden eerder al Britse fabriekssluitingen aan. Zij gaven de brexit niet op als reden. Peugeot liet wel weten dat het openhouden van een Vauxhall-fabriek afhangt van de voorwaarden van de brexitdeal.

Britse autoproductie hard geraakt door brexit - Automobielmanagement.nl

Britse autoproductie hard geraakt door brexit

De Britse autoproductie zal een flinke dreun krijgen als gevolg van de brexit. Als de Britse uittreding uit de Europese Unie betekent dat er handelstarieven worden ingesteld, zal de autoproductie tegen 2024 met een derde zijn gedaald.

Britse autoproductie hard geraakt door brexit

Daarvoor waarschuwde de Britse handelsorganisatie voor autoproducenten en -handelaren SMMT. Autofabrikanten streven naar de voortzetting van de huidige regels. De autosector is de op een na grootste exporteur van het Verenigd Koninkrijk. Jaarlijks worden alleen al 1,5 miljoen auto’s uitgevoerd. Als de autosector met de EU gaat handelen volgens de algemeen geldende regels van Wereldhandelsorganisatie WTO zal dit gepaard gaan met 3,2 miljard pond aan extra productiekosten.

Autofabrikanten als Honda en Ford kondigden eerder al Britse fabriekssluitingen aan. Zij gaven de brexit niet op als reden. Peugeot liet wel weten dat het openhouden van een Vauxhall-fabriek afhangt van de voorwaarden van de brexitdeal.