BMW bouwt elektrische Mini in China

BMW gaat elektrische Mini’s bouwen in China. De Duitse autofabrikant heeft een joint-venture gesloten met Great Wall Motors, Spotlight Automotive Limited. Beide bedrijven gaan samen een autofabriek neerzetten in Zhangjiagang. Die krijgt een capaciteit van 160.000 auto’s per jaar en zal aan zo’n 3.000 mensen werk kunnen bieden.

BMW bouwt elektrische Mini in China

BMW Groep en Great Wall Motors investeren elk 650 miljoen euro in het project. De bouw moet volgend jaar beginnen waarna de fabriek in 2022 in bedrijf moet komen. De ondertekening van de overeenkomst vormt een nieuwe mijlpaal in de samenwerking tussen beide bedrijven die begon met een eerste joint-venture die werd gesloten tijdens een bezoek van de Chinese premier Li Keqiang aan Duitsland in de zomer van vorig jaar.

VDL Nedcar

BMW Groep bouwt de elektrische Mini voor de Europese markt in haar fabriek in het Britse Oxford. Voorlopig is dat model daarmee niet toegewezen aan VDL Nedcar in Born dat grote aantallen auto’s voor de Duitse groep fabriceert. De nieuwe Mini moet in Europa volgend jaar op de markt komen. De fabriek in Oxford bestaat inmiddels zestig jaar en kon kort geleden ook de 10 miljoenste auto van de band laten rollen. “Oxford blijft de hoofdrol spelen bij de productie van en is ook de thuisbasis voor Mini terwijl de Spotlight Automotive joint-venture zorgt voor aanvullende capaciteit en flexibiliteit,” aldus BMW Groep.

BMW bouwt elektrische Mini in China - Automobielmanagement.nl

BMW bouwt elektrische Mini in China

BMW gaat elektrische Mini’s bouwen in China. De Duitse autofabrikant heeft een joint-venture gesloten met Great Wall Motors, Spotlight Automotive Limited. Beide bedrijven gaan samen een autofabriek neerzetten in Zhangjiagang. Die krijgt een capaciteit van 160.000 auto’s per jaar en zal aan zo’n 3.000 mensen werk kunnen bieden.

BMW bouwt elektrische Mini in China

BMW Groep en Great Wall Motors investeren elk 650 miljoen euro in het project. De bouw moet volgend jaar beginnen waarna de fabriek in 2022 in bedrijf moet komen. De ondertekening van de overeenkomst vormt een nieuwe mijlpaal in de samenwerking tussen beide bedrijven die begon met een eerste joint-venture die werd gesloten tijdens een bezoek van de Chinese premier Li Keqiang aan Duitsland in de zomer van vorig jaar.

VDL Nedcar

BMW Groep bouwt de elektrische Mini voor de Europese markt in haar fabriek in het Britse Oxford. Voorlopig is dat model daarmee niet toegewezen aan VDL Nedcar in Born dat grote aantallen auto’s voor de Duitse groep fabriceert. De nieuwe Mini moet in Europa volgend jaar op de markt komen. De fabriek in Oxford bestaat inmiddels zestig jaar en kon kort geleden ook de 10 miljoenste auto van de band laten rollen. “Oxford blijft de hoofdrol spelen bij de productie van en is ook de thuisbasis voor Mini terwijl de Spotlight Automotive joint-venture zorgt voor aanvullende capaciteit en flexibiliteit,” aldus BMW Groep.