Nissan krijgt boete van 20 miljoen voor ‘Ghosn’

Nissan moet een boete betalen van omgerekend 20 miljoen euro voor het incorrect in de jaarrekening vermelden van de inkomsten van voormalig CEO Carlos Ghosn. Dat is gebeurd in de periode van 2005 tot en met 2017.

De boete is ‘aanbevolen’ door de Japanse beurswaakhond SESC aan de Financiële controledienst FSA. “De onderneming neemt deze aanbeveling erg serieus en zal haar reactie bepalen na het ontvangen van de officiële melding van de FSA. Tenzij zich speciale omstandigheden of andere redenen voordoen, is de onderneming niet van plan om de feiten waarvan ze is beschuldigd of de aanbevolen administratieve boete te bestrijden,’’ aldus een officiële verklaring van Nissan. Het bedrijf deelt ook mee dat het de betrokken jaarrekeningen vrijwillig heeft gecorrigeerd. “De onderneming drukt haar ernstige spijt uit voor het veroorzaken van zorgen bij onze gewaardeerde stakeholders en blijft doorgaan met het versterken van haar bestuursstructuur.’’

Woningen

Ghosn heeft, zo luidt de beschuldiging aan zijn adres, vele jaren lang een deel van zijn inkomsten bij Nissan verzwegen en dus ook niet in de jaarrekening op laten nemen. Ook zou hij voor grote bedragen aan geld van het bedrijf voor eigen doeleinden hebben gebruikt. Hij heeft daarmee onder meer vier woningen gekocht waarvan één in Amsterdam waar het officiële hoofdkantoor van de alliantie van Renault en Nissan gevestigd is. De voormalige CEO van Renault en Nissan wacht onder huisarrest in Tokio op zijn rechtszaak die volgens de huidige planning in april zou moeten beginnen.

Nissan krijgt boete van 20 miljoen voor ‘Ghosn’ - Automobielmanagement.nl

Nissan krijgt boete van 20 miljoen voor ‘Ghosn’

Nissan moet een boete betalen van omgerekend 20 miljoen euro voor het incorrect in de jaarrekening vermelden van de inkomsten van voormalig CEO Carlos Ghosn. Dat is gebeurd in de periode van 2005 tot en met 2017.

De boete is ‘aanbevolen’ door de Japanse beurswaakhond SESC aan de Financiële controledienst FSA. “De onderneming neemt deze aanbeveling erg serieus en zal haar reactie bepalen na het ontvangen van de officiële melding van de FSA. Tenzij zich speciale omstandigheden of andere redenen voordoen, is de onderneming niet van plan om de feiten waarvan ze is beschuldigd of de aanbevolen administratieve boete te bestrijden,’’ aldus een officiële verklaring van Nissan. Het bedrijf deelt ook mee dat het de betrokken jaarrekeningen vrijwillig heeft gecorrigeerd. “De onderneming drukt haar ernstige spijt uit voor het veroorzaken van zorgen bij onze gewaardeerde stakeholders en blijft doorgaan met het versterken van haar bestuursstructuur.’’

Woningen

Ghosn heeft, zo luidt de beschuldiging aan zijn adres, vele jaren lang een deel van zijn inkomsten bij Nissan verzwegen en dus ook niet in de jaarrekening op laten nemen. Ook zou hij voor grote bedragen aan geld van het bedrijf voor eigen doeleinden hebben gebruikt. Hij heeft daarmee onder meer vier woningen gekocht waarvan één in Amsterdam waar het officiële hoofdkantoor van de alliantie van Renault en Nissan gevestigd is. De voormalige CEO van Renault en Nissan wacht onder huisarrest in Tokio op zijn rechtszaak die volgens de huidige planning in april zou moeten beginnen.