Autoscout24 kan ruim meer dan 2,5 miljard opbrengen

Scout24, de Duitse eigenaar van Autoscout24, heeft bevestigd dat het met meerdere partijen onderhandelt over de verkoop van die autosite. De geboden prijs ligt daarbij aanzienlijk boven de 2,5 miljard euro waarover eerder in de media werd bericht, aldus Scout24 in een kort bericht aan de Duitse beurs.

Autoscout24 kan ruim meer dan 2,5 miljard opbrengen

In dat bericht wordt één partij met name genoemd, investeerder Hellmann & Friedman. Dat bedrijf was eerder eigenaar van Scout24, bracht het naar de beurs en probeerde eerder dit jaar het samen met collega’s weer terug te kopen. Ondanks een bod met een waarde van 5,7 miljard euro bleken toen niet voldoende aandeelhouders geïnteresseerd. Een andere gegadigde is Auto1, het naar eigen zeggen grootste platform voor de handel in personenauto’s in Europa. Volgens Scout24 kunnen de gesprekken mogelijk op korte termijn al met succes worden afgerond. Directie of commissarissen van het bedrijf, dat ook een woningensite beheert, hebben echter nog geen enkel formeel besluit genomen.

Scout24 is al ruim twintig jaar geleden met haar autosite gestart, eerst in Duitsland en sinds 2001 ook in een reeks andere Europese landen waaronder Nederland. Het moederbedrijf draaide vorig jaar een omzet van 531 miljoen euro waarvan 181,5 miljoen afkomstig was van de autotak. Over de eerste drie kwartalen van dit jaar kwam de omzet uit op 456 miljoen, waarvan 121 miljoen van Autoscout.24, waarop een brutowinst werd geboekt van 236 miljoen. Op basis van het aantal geplaatste advertentie is de autosite nummer twee in Duitsland en nummer één in alle andere Europese landen waar het actief is.

Autoscout24 kan ruim meer dan 2,5 miljard opbrengen - Automobielmanagement.nl

Autoscout24 kan ruim meer dan 2,5 miljard opbrengen

Scout24, de Duitse eigenaar van Autoscout24, heeft bevestigd dat het met meerdere partijen onderhandelt over de verkoop van die autosite. De geboden prijs ligt daarbij aanzienlijk boven de 2,5 miljard euro waarover eerder in de media werd bericht, aldus Scout24 in een kort bericht aan de Duitse beurs.

Autoscout24 kan ruim meer dan 2,5 miljard opbrengen

In dat bericht wordt één partij met name genoemd, investeerder Hellmann & Friedman. Dat bedrijf was eerder eigenaar van Scout24, bracht het naar de beurs en probeerde eerder dit jaar het samen met collega’s weer terug te kopen. Ondanks een bod met een waarde van 5,7 miljard euro bleken toen niet voldoende aandeelhouders geïnteresseerd. Een andere gegadigde is Auto1, het naar eigen zeggen grootste platform voor de handel in personenauto’s in Europa. Volgens Scout24 kunnen de gesprekken mogelijk op korte termijn al met succes worden afgerond. Directie of commissarissen van het bedrijf, dat ook een woningensite beheert, hebben echter nog geen enkel formeel besluit genomen.

Scout24 is al ruim twintig jaar geleden met haar autosite gestart, eerst in Duitsland en sinds 2001 ook in een reeks andere Europese landen waaronder Nederland. Het moederbedrijf draaide vorig jaar een omzet van 531 miljoen euro waarvan 181,5 miljoen afkomstig was van de autotak. Over de eerste drie kwartalen van dit jaar kwam de omzet uit op 456 miljoen, waarvan 121 miljoen van Autoscout.24, waarop een brutowinst werd geboekt van 236 miljoen. Op basis van het aantal geplaatste advertentie is de autosite nummer twee in Duitsland en nummer één in alle andere Europese landen waar het actief is.