VW versnelt productie elektrische auto’s

Volkswagen gaat de productie van elektrische auto’s in een nog hogere versnelling zetten. Doel is nu om uiteindelijk eind 2023 één miljoen batterij-aangedreven EV’s van de band te laten rollen, twee jaar eerder dan tot nu toe de planning was. Twee jaar later moet die productie al tot 1,5 miljoen EV’s zijn opgevoerd.

VW komt dit jaar inclusief hybride modellen op 70.000 elektrische auto’s. Sinds de eerste in 2013 zijn er daarmee een kwart miljoen van gebouwd. De verdere doorbraak moet vooral komen van de full-electric ID.3 die wordt gebouwd in een daartoe omgeschakelde fabriek in Zwickau.

Thomas Ulbrich, die in de raad van bestuur verantwoordelijk is voor de elektrificatie: “2020 wordt een sleuteljaar voor de transformatie van Volkswagen. Met de lancering op de markt van de ID.3 en andere modellen in de ID-familie wordt ons elektrische offensief ook zichtbaar op de wegen.” Eerdere deelde Volkswagen mee dat het in het nieuwe jaar 34 nieuwe modellen hoopt uit te brengen waarvan er acht elektrisch of hybride zullen zijn. Het merk VW denkt de komende vijf jaar ook elf miljard euro te investeren in elektrische aandrijving en auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW versnelt productie elektrische auto’s - Automobielmanagement.nl

VW versnelt productie elektrische auto’s

Volkswagen gaat de productie van elektrische auto’s in een nog hogere versnelling zetten. Doel is nu om uiteindelijk eind 2023 één miljoen batterij-aangedreven EV’s van de band te laten rollen, twee jaar eerder dan tot nu toe de planning was. Twee jaar later moet die productie al tot 1,5 miljoen EV’s zijn opgevoerd.

VW komt dit jaar inclusief hybride modellen op 70.000 elektrische auto’s. Sinds de eerste in 2013 zijn er daarmee een kwart miljoen van gebouwd. De verdere doorbraak moet vooral komen van de full-electric ID.3 die wordt gebouwd in een daartoe omgeschakelde fabriek in Zwickau.

Thomas Ulbrich, die in de raad van bestuur verantwoordelijk is voor de elektrificatie: “2020 wordt een sleuteljaar voor de transformatie van Volkswagen. Met de lancering op de markt van de ID.3 en andere modellen in de ID-familie wordt ons elektrische offensief ook zichtbaar op de wegen.” Eerdere deelde Volkswagen mee dat het in het nieuwe jaar 34 nieuwe modellen hoopt uit te brengen waarvan er acht elektrisch of hybride zullen zijn. Het merk VW denkt de komende vijf jaar ook elf miljard euro te investeren in elektrische aandrijving en auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding