Bentley moet fors in de kosten snijden om de verliezen die het in 2018 leed terug te dringen. Volgens CEO Adrian Hallmark is dat gelukt en wordt 2019 – het jaar van het honderdjarig bestaan – toch nog met winst afgesloten. Voor 2020 voorziet hij zelfs een nieuw recordjaar voor het luxe merk uit de VW-stal.

Vertraging

Hallmark zegt dat in een interview met Automotive News. De ontslagen zijn gevallen bij de fabriek in Crewe. Hallmark wijt de problemen van vorig jaar aan de vertraging bij het lanceren van vernieuwde modellen. Die is inmiddels echter ingelopen waarmee volgens de CEO Bentley de weg naar groei weer kan inzetten. Hoewel elektrificatie daarbij ook voor dit luxe merk een hoofdrol speelt, verwacht Hallmark niet dat de eerste batterij-aangedreven Bentley voor 2025 op de weg zal komen.

De Volkswagen Groep maakt in haar maandelijkse overzicht geen melding van de verkoopcijfers van Bentley. Bentley zelf meldt dat het in 2018 wereldwijd 10.494 auto’s verkocht vergeleken met 11.089 een jaar eerder. In ons land kon het Britse merk in de eerste
elf maanden van dit jaar op de kop af 74 automobielen afleveren waarvan 61 keer de Continental.