Belgische automarkt doet ’t verrassend goed

In België zijn in het afgelopen jaar 550.003 nieuwe personenauto’s ingeschreven. Dat is een minieme 371 stuks ofwel 0,07 procent meer dan in 2018 maar daarmee is wel het op één na beste resultaat sinds de eeuwwisseling neergezet. De cijfers kunnen nog bijgesteld worden omdat er in België vaak veel auto’s al na een maand weer worden uitgeschreven.

Autofederatie Febiac noemt de cijfers verrassend maar kan nog geen precieze reden voor de aanhoudend gunstige markt geven. Ook in België blijven, net als in Nederland, vooral de verkopen van zakelijke auto’s op peil. Daarnaast speelt echter ook de aantrekkingskracht van de SUV mogelijk een rol. Inmiddels is 40 procent van de nieuwe auto’s zo’n groter model.

Volkswagen kampioen

Volkswagen bleef vorig jaar veruit het populairste merk van de Belg, voor Renault en Peugeot. De veruit sterkste groei komt ook bij de Belgen voor rekening van Tesla dat 320 procent meer auto’s verkocht. Met 3.690 verkochte wagens blijft Tesla in België echter op plaats 24 van de populairste merken steken. Andere goed presterende merken zijn Citroën, Dacia en Seat. Verder is Mercedes-Benz een flinke winnaar met bijna zeven procent hogere verkopen. Mercedes is daarmee aardsconcurrent BMW ook in België voorbijgestreefd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Belgische automarkt doet ’t verrassend goed - Automobielmanagement.nl

Belgische automarkt doet ’t verrassend goed

In België zijn in het afgelopen jaar 550.003 nieuwe personenauto’s ingeschreven. Dat is een minieme 371 stuks ofwel 0,07 procent meer dan in 2018 maar daarmee is wel het op één na beste resultaat sinds de eeuwwisseling neergezet. De cijfers kunnen nog bijgesteld worden omdat er in België vaak veel auto’s al na een maand weer worden uitgeschreven.

Autofederatie Febiac noemt de cijfers verrassend maar kan nog geen precieze reden voor de aanhoudend gunstige markt geven. Ook in België blijven, net als in Nederland, vooral de verkopen van zakelijke auto’s op peil. Daarnaast speelt echter ook de aantrekkingskracht van de SUV mogelijk een rol. Inmiddels is 40 procent van de nieuwe auto’s zo’n groter model.

Volkswagen kampioen

Volkswagen bleef vorig jaar veruit het populairste merk van de Belg, voor Renault en Peugeot. De veruit sterkste groei komt ook bij de Belgen voor rekening van Tesla dat 320 procent meer auto’s verkocht. Met 3.690 verkochte wagens blijft Tesla in België echter op plaats 24 van de populairste merken steken. Andere goed presterende merken zijn Citroën, Dacia en Seat. Verder is Mercedes-Benz een flinke winnaar met bijna zeven procent hogere verkopen. Mercedes is daarmee aardsconcurrent BMW ook in België voorbijgestreefd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding