Webasto breidt uit in China

De Duitse toeleverancier Webasto heeft in het Chinese Jiaxing, vlakbij Shanghai, een nieuw accu-centrum geopend. De fabriek zal ook daksystemen gaan produceren.

Webasto breidt uit in China

Het is de elfde fabriek van Webasto in China. In Wuhan staat ook een fabriek waar voor de lokale Chinese markt elektrische kachelsystemen en laadstations worden geproduceerd. Volgens het bedrijf biedt de nieuwe locatie in de provincie Zhejiang mogelijkheden voor technische testen, constructie van prototypes en productie. Afnemers in China kunnen op deze manier worden voorzien van complete accusystemen.

CEO Holger Engelmann laat in een reactie weten dat het bedrijf met de opening van de locatie ‘een vervolg geeft aan haar strategie om naast de reguliere productie van daksystemen ook nieuwe business te ontwikkelen zoals oplossingen voor elektromobiliteit in China’.

Testen onder extreme omstandigheden

Momenteel beschikt Webasto op de Jiaxing-locatie over 200 medewerkers maar dat moeten er aan het einde van het jaar zo’n 460 zijn. Vooralsnog is het onduidelijk hoeveel mensen er werkzaam zijn in de productie van daksystemen (waarvan de productiecapaciteit op 1,5 miljoen stuks per jaar ligt) en hoeveel in het accu-centrum. Het productie complex beslaat 44.000 m2 waarvan 9.600 m2 bestemd is voor het accu gedeelte. De testfaciliteiten zijn onder meer geschikt om accucellen, modules en volledige accusystemen te testen onder extreme temperaturen en ‘ruwe omstandigheden’, aldus het persbericht. De toeleverancier hoopt zo in staat te zijn om volledig aan de wensen en eisen van potentiële afnemers en overheden te kunnen voldoen.

Het is nog niet bekend welke partij de cellen aan gaat leveren om de accusystemen te kunnen produceren. In Duitsland worden bijvoorbeeld ook complete accusystemen geproduceerd waarbij de cellen afkomstig zijn van Samsung SDI. Ondanks de uitdagingen die de Chinese markt opwerpt met betrekking to ‘New Energy Vehicles’ ziet CEO Engelmann er voldoende groeimogelijkheden voor Webasto.

Webasto breidt uit in China - Automobielmanagement.nl

Webasto breidt uit in China

De Duitse toeleverancier Webasto heeft in het Chinese Jiaxing, vlakbij Shanghai, een nieuw accu-centrum geopend. De fabriek zal ook daksystemen gaan produceren.

Webasto breidt uit in China

Het is de elfde fabriek van Webasto in China. In Wuhan staat ook een fabriek waar voor de lokale Chinese markt elektrische kachelsystemen en laadstations worden geproduceerd. Volgens het bedrijf biedt de nieuwe locatie in de provincie Zhejiang mogelijkheden voor technische testen, constructie van prototypes en productie. Afnemers in China kunnen op deze manier worden voorzien van complete accusystemen.

CEO Holger Engelmann laat in een reactie weten dat het bedrijf met de opening van de locatie ‘een vervolg geeft aan haar strategie om naast de reguliere productie van daksystemen ook nieuwe business te ontwikkelen zoals oplossingen voor elektromobiliteit in China’.

Testen onder extreme omstandigheden

Momenteel beschikt Webasto op de Jiaxing-locatie over 200 medewerkers maar dat moeten er aan het einde van het jaar zo’n 460 zijn. Vooralsnog is het onduidelijk hoeveel mensen er werkzaam zijn in de productie van daksystemen (waarvan de productiecapaciteit op 1,5 miljoen stuks per jaar ligt) en hoeveel in het accu-centrum. Het productie complex beslaat 44.000 m2 waarvan 9.600 m2 bestemd is voor het accu gedeelte. De testfaciliteiten zijn onder meer geschikt om accucellen, modules en volledige accusystemen te testen onder extreme temperaturen en ‘ruwe omstandigheden’, aldus het persbericht. De toeleverancier hoopt zo in staat te zijn om volledig aan de wensen en eisen van potentiële afnemers en overheden te kunnen voldoen.

Het is nog niet bekend welke partij de cellen aan gaat leveren om de accusystemen te kunnen produceren. In Duitsland worden bijvoorbeeld ook complete accusystemen geproduceerd waarbij de cellen afkomstig zijn van Samsung SDI. Ondanks de uitdagingen die de Chinese markt opwerpt met betrekking to ‘New Energy Vehicles’ ziet CEO Engelmann er voldoende groeimogelijkheden voor Webasto.