Met de toetreding van Santander heeft Vinturas partners in alle kernsegmenten van de Europese markt. Het digitale platform beheert op jaarbasis meer dan 12 miljoen voertuigbewegingen en heeft toegang tot meer dan 20.000 dealerbedrijven in Europa.

Zichtbare supplychain en nieuwe businessmodellen

Vinturas is gespecialiseerd in het standaardiseren van digitale processen in de automotive finished vehicle industrie. Op dit moment maakt deze sector nog grotendeels gebruik van papieren documentstromen. Digitalisering en standaardisering opent de weg voor grootschalige procesoptimalisatie. Andere voordelen zijn meer transparantie en een verbeterde klantervaring. Dankzij end-to-end track & trace-functionaliteit maakt Vinturas het mogelijk om nieuwe voertuigen te volgen vanaf de fabriek tot aan het dealerbedrijf.

Logistieke dienstverlening

Vinturas is een consortium van logistiek dienstverleners in de Europese automotive sector. Op basis van blockchaintechnologie heeft het bedrijf een digitaal platform ontwikkeld voor Europese automotive finished vehicle logistiek. Het internationale digitale platform is opgericht in 2019 door de volgende groep logistieke dienstverleners: Axess Logistics (Scandinavië), Autolink Group (Baltische staten, Finland, Rusland en Gemenebest van onafhankelijke staten), Groupe CAT (Frankrijk, Europa, Zuid-Amerika), Koopman Logistics Group (Nederland en Duitsland) en National Vehicle Distribution NVD (Ierland en Verenigd Koninkrijk).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding