Tesla meer dan 100 miljard dollar waard op beurs

De maker van elektrische auto’s Tesla ging woensdag qua beurswaarde voor het eerst door de grens van 100 miljard dollar. Daarmee heeft het bedrijf de op een na hoogste beurswaarde van alle autofabrikanten, achter het Japanse Toyota.

Tesla meer dan 100 miljard dollar waard op beurs

De grens van 100 miljard dollar aan beurswaarde is belangrijk voor topman Elon Musk. Als Tesla dit niveau op Wall Street zes maanden lang weet vast te houden, krijgt hij een bonus in aandelen uitbetaald ter waarde van honderden miljoenen dollars.

Tesla is nu meer waard dan Volkswagen, terwijl die Duitse autofabrikant vorig jaar dertig keer zoveel voertuigen verkocht als Tesla. Daarnaast heeft het bedrijf ook een hogere beurswaarde dan zijn Amerikaanse branchegenoten General Motors en Ford bij elkaar.

Tesla’s koers kreeg onder andere een zetje door een overwinning in een juridisch conflict met de Amerikaanse staat Michigan. Die gaf het merk lange tijd geen toestemming om zijn auto’s direct te verkopen aan consumenten, in plaats van via dealers. Justitie in Michigan gaat er nu meer akkoord dat inwoners van de staat auto’s direct van Tesla kunnen kopen, zolang het contract aangeeft dat de verkoop buiten de staat plaatsheeft.

Tesla meer dan 100 miljard dollar waard op beurs - Automobielmanagement.nl

Tesla meer dan 100 miljard dollar waard op beurs

De maker van elektrische auto’s Tesla ging woensdag qua beurswaarde voor het eerst door de grens van 100 miljard dollar. Daarmee heeft het bedrijf de op een na hoogste beurswaarde van alle autofabrikanten, achter het Japanse Toyota.

Tesla meer dan 100 miljard dollar waard op beurs

De grens van 100 miljard dollar aan beurswaarde is belangrijk voor topman Elon Musk. Als Tesla dit niveau op Wall Street zes maanden lang weet vast te houden, krijgt hij een bonus in aandelen uitbetaald ter waarde van honderden miljoenen dollars.

Tesla is nu meer waard dan Volkswagen, terwijl die Duitse autofabrikant vorig jaar dertig keer zoveel voertuigen verkocht als Tesla. Daarnaast heeft het bedrijf ook een hogere beurswaarde dan zijn Amerikaanse branchegenoten General Motors en Ford bij elkaar.

Tesla’s koers kreeg onder andere een zetje door een overwinning in een juridisch conflict met de Amerikaanse staat Michigan. Die gaf het merk lange tijd geen toestemming om zijn auto’s direct te verkopen aan consumenten, in plaats van via dealers. Justitie in Michigan gaat er nu meer akkoord dat inwoners van de staat auto’s direct van Tesla kunnen kopen, zolang het contract aangeeft dat de verkoop buiten de staat plaatsheeft.