ACEA: ‘Europese autoverkopen voor het eerst in zeven jaar omlaag’

Voor het eerst in zeven jaar tijd zullen de Europese autoverkopen dit jaar dalen. Dat heeft Michael Manley (foto), voorzitter van branchevereniging ACEA en tevens topman van autobouwer Fiat Chrysler, in Brussel gezegd.

'Europese autoverkopen voor het eerst in zeven jaar omlaag'

Bekend is dat de autoverkopen de laatste tijd gebukt gaan onder afzwakkende economische groei. Daarbovenop komen de steeds strengere milieueisen. Manley kwam met een tienpuntenplan, om aan de Europese Green Deal tegemoet te komen. Het plan moet helpen bij het zo efficiënt mogelijk terugdringen van de CO2-uitstoot.

Volgens Manley is het goede nieuws dat CO2-neutraal wegtransport mogelijk is. En dat dit met de juiste aanpak tegen 2050 kan worden bereikt. “Maar dat betekent ook dat er in de komende decennia heel wat moet veranderen”, zo waarschuwt hij.

Verder pleitte hij ervoor om geen ban op te leggen aan specifieke technologieën of voertuigen die nog steeds voor CO2-reducties kunnen zorgen. Om de inzet van voertuigen met alternatieve aandrijving te ondersteunen, moet volgens Manley ook “zeer dringend” een dicht netwerk van laadpunten en tankstations in Europa uitgerold worden.

Om te vermijden dat de hogere prijzen de hernieuwing van de wagenparken zouden afremmen, roept ACEA ook op tot stimuleringsmaatregelen. Zo blijven auto’s voor iedereen betaalbaar.

ACEA: ‘Europese autoverkopen voor het eerst in zeven jaar omlaag’ - Automobielmanagement.nl

ACEA: ‘Europese autoverkopen voor het eerst in zeven jaar omlaag’

Voor het eerst in zeven jaar tijd zullen de Europese autoverkopen dit jaar dalen. Dat heeft Michael Manley (foto), voorzitter van branchevereniging ACEA en tevens topman van autobouwer Fiat Chrysler, in Brussel gezegd.

'Europese autoverkopen voor het eerst in zeven jaar omlaag'

Bekend is dat de autoverkopen de laatste tijd gebukt gaan onder afzwakkende economische groei. Daarbovenop komen de steeds strengere milieueisen. Manley kwam met een tienpuntenplan, om aan de Europese Green Deal tegemoet te komen. Het plan moet helpen bij het zo efficiënt mogelijk terugdringen van de CO2-uitstoot.

Volgens Manley is het goede nieuws dat CO2-neutraal wegtransport mogelijk is. En dat dit met de juiste aanpak tegen 2050 kan worden bereikt. “Maar dat betekent ook dat er in de komende decennia heel wat moet veranderen”, zo waarschuwt hij.

Verder pleitte hij ervoor om geen ban op te leggen aan specifieke technologieën of voertuigen die nog steeds voor CO2-reducties kunnen zorgen. Om de inzet van voertuigen met alternatieve aandrijving te ondersteunen, moet volgens Manley ook “zeer dringend” een dicht netwerk van laadpunten en tankstations in Europa uitgerold worden.

Om te vermijden dat de hogere prijzen de hernieuwing van de wagenparken zouden afremmen, roept ACEA ook op tot stimuleringsmaatregelen. Zo blijven auto’s voor iedereen betaalbaar.