GM pompt 2,2 miljard dollar in eerste EV-fabriek

General Motors gaat 2,2 miljard dollar investeren in een oude Detroit-locatie die gesloten zou worden. Dit heeft President Mark Reuss aangekondigd tijdens een persconferentie. GM wil de vestiging omvormen tot de eerste fabriek van de fabrikant waar alleen nog maar elektrische voertuigen gebouwd gaan worden.

De Detroit-Hamtramck fabriek stond eigenlijk op de lijst om samen met nog vier vestigingen te verdwijnen, maar GM komt nu terug op die beslissing. De Amerikanen zijn op weg naar een volledig elektrische toekomst en willen in 2023 meer dan 20 EV’s geïntroduceerd hebben.

Hummer

Het eerste model dat uit de nieuwe ‘Poletown’ fabriek zal rollen is, hoe kan het ook anders, een pick-up. Maar dan wel een elektrische. Met de lancering van dit model blaast GM waarschijnlijk ook nieuw leven in de merknaam Hummer die in 2010 verdween. Voor de productie van de EV’s zal ook GM gebruik maken van één platform waarop meerdere modellen gebouwd kunnen worden voor de verschillende merken. Dit zijn naast pick-ups ook SUV’s en crossovers.

10 miljard

De investering van 2,2 miljard is onderdeel van een groter investeringsprogramma van 3 miljard waarmee GM volledig elektrisch wil worden. Zo komt er in Ohio een nieuwe productiefaciliteit voor batterijpakketten, die samen met LG Chem wordt ontwikkeld. In totaal wil GM meer dan 10 miljard dollar investeren in fabrieken en producten om de elektrificering van het aanbod van de fabrikant mogelijk te maken. De focus daarbij is op de VS en China, maar er komen zeker ook ‘wereldauto’s’ die we in Europa tegemoet kunnen zien.

GM pompt 2,2 miljard dollar in eerste EV-fabriek - Automobielmanagement.nl

GM pompt 2,2 miljard dollar in eerste EV-fabriek

General Motors gaat 2,2 miljard dollar investeren in een oude Detroit-locatie die gesloten zou worden. Dit heeft President Mark Reuss aangekondigd tijdens een persconferentie. GM wil de vestiging omvormen tot de eerste fabriek van de fabrikant waar alleen nog maar elektrische voertuigen gebouwd gaan worden.

De Detroit-Hamtramck fabriek stond eigenlijk op de lijst om samen met nog vier vestigingen te verdwijnen, maar GM komt nu terug op die beslissing. De Amerikanen zijn op weg naar een volledig elektrische toekomst en willen in 2023 meer dan 20 EV’s geïntroduceerd hebben.

Hummer

Het eerste model dat uit de nieuwe ‘Poletown’ fabriek zal rollen is, hoe kan het ook anders, een pick-up. Maar dan wel een elektrische. Met de lancering van dit model blaast GM waarschijnlijk ook nieuw leven in de merknaam Hummer die in 2010 verdween. Voor de productie van de EV’s zal ook GM gebruik maken van één platform waarop meerdere modellen gebouwd kunnen worden voor de verschillende merken. Dit zijn naast pick-ups ook SUV’s en crossovers.

10 miljard

De investering van 2,2 miljard is onderdeel van een groter investeringsprogramma van 3 miljard waarmee GM volledig elektrisch wil worden. Zo komt er in Ohio een nieuwe productiefaciliteit voor batterijpakketten, die samen met LG Chem wordt ontwikkeld. In totaal wil GM meer dan 10 miljard dollar investeren in fabrieken en producten om de elektrificering van het aanbod van de fabrikant mogelijk te maken. De focus daarbij is op de VS en China, maar er komen zeker ook ‘wereldauto’s’ die we in Europa tegemoet kunnen zien.