Nissan: toekomst is elektrisch, autonoom en connected

Nissan Europe heeft in Groot-Brittannië een proef met autonoom rijden afgerond. De dertig maanden durende test richtte zich op een autonome rit van 370 kilometer over Britse wegen en een proef op een testbaan om te onderzoeken hoe autonome rijtechnologie ‘menselijker’ kan functioneren met behulp van machine-learning.

Nissan in nieuw sjoemelschandaal

Het HumanDrive-project is gezamenlijk gefinancierd door een consortium van negen bedrijven en de Britse overheid, via het Centre for Connected and Autonomous Vehicles (CCAV) en Innovate UK. In totaal is 13,5 miljoen Britse pond in het project geïnvesteerd.

Geen belijning

Tijdens de autonome rit werden lessen in de praktijk gebracht in uiteenlopende scenario’s. Zo is er gereden op Engelse buitenwegen met weinig of geen belijning, kruispunten, complexe rotondes en snelwegen. De autonome technologie moest er voor zorgen dat wisselingen van rijstrook en rijbaan, in- en uitvoegen en starten en stoppen in druk verkeer veilig konden worden uitgevoerd. David Moss, Senior Vice President for Research & Development bij Nissan Europe: “De visie van Nissan op het gebied van intelligente mobiliteit betekent dat het technologie voor autonoom rijden ontwikkelt die in alle Nissan-modellen ter wereld te gebruiken zijn. De deur staat open om het succesvolle HumanDrive-project een vervolg te geven, want de toekomst is meer elektrisch, meer autonoom en meer connected.”

Engelse complimenten

Evenals Nederland ziet ook Engeland een leidende rol op dit gebied voor zichzelf weggelegd. George Freeman, minister van Future Transport. “Het Verenigd Koninkrijk wordt koploper op het gebied van intelligente en geautomatiseerde technologie voor voertuig- en verkeersmanagement. Een wereldwijde sector die duizenden banen zal creëren. Onze Future of Mobility: Urban Strategy ondersteunt innovatie voor schoner, groener en slimmer transport en het HumanDrive-project van Nissan is een fantastisch voorbeeld van hoe de Britse transportrevolutie eruit zou kunnen zien.” De onzekerheid over het al dan niet open blijven van verschillende productiefaciliteiten van Nissan in het Verenigd Koninkrijk zal zeker een rol spelen bij de uitvoerige complimenten die de overheid aan Nissan geeft.

Nissan: toekomst is elektrisch, autonoom en connected - Automobielmanagement.nl

Nissan: toekomst is elektrisch, autonoom en connected

Nissan Europe heeft in Groot-Brittannië een proef met autonoom rijden afgerond. De dertig maanden durende test richtte zich op een autonome rit van 370 kilometer over Britse wegen en een proef op een testbaan om te onderzoeken hoe autonome rijtechnologie ‘menselijker’ kan functioneren met behulp van machine-learning.

Nissan in nieuw sjoemelschandaal

Het HumanDrive-project is gezamenlijk gefinancierd door een consortium van negen bedrijven en de Britse overheid, via het Centre for Connected and Autonomous Vehicles (CCAV) en Innovate UK. In totaal is 13,5 miljoen Britse pond in het project geïnvesteerd.

Geen belijning

Tijdens de autonome rit werden lessen in de praktijk gebracht in uiteenlopende scenario’s. Zo is er gereden op Engelse buitenwegen met weinig of geen belijning, kruispunten, complexe rotondes en snelwegen. De autonome technologie moest er voor zorgen dat wisselingen van rijstrook en rijbaan, in- en uitvoegen en starten en stoppen in druk verkeer veilig konden worden uitgevoerd. David Moss, Senior Vice President for Research & Development bij Nissan Europe: “De visie van Nissan op het gebied van intelligente mobiliteit betekent dat het technologie voor autonoom rijden ontwikkelt die in alle Nissan-modellen ter wereld te gebruiken zijn. De deur staat open om het succesvolle HumanDrive-project een vervolg te geven, want de toekomst is meer elektrisch, meer autonoom en meer connected.”

Engelse complimenten

Evenals Nederland ziet ook Engeland een leidende rol op dit gebied voor zichzelf weggelegd. George Freeman, minister van Future Transport. “Het Verenigd Koninkrijk wordt koploper op het gebied van intelligente en geautomatiseerde technologie voor voertuig- en verkeersmanagement. Een wereldwijde sector die duizenden banen zal creëren. Onze Future of Mobility: Urban Strategy ondersteunt innovatie voor schoner, groener en slimmer transport en het HumanDrive-project van Nissan is een fantastisch voorbeeld van hoe de Britse transportrevolutie eruit zou kunnen zien.” De onzekerheid over het al dan niet open blijven van verschillende productiefaciliteiten van Nissan in het Verenigd Koninkrijk zal zeker een rol spelen bij de uitvoerige complimenten die de overheid aan Nissan geeft.