China Motor Show uitgesteld, Genève gaat door

De Beijing International Automotive Exhibition, de grote autoshow van China, is vanwege de uitbraak van het coronavirus uitgesteld. Het evenement stond op de agenda voor 21 tot en met 30 april. Een nieuwe datum is nog niet vastgesteld.

China Motor show uitgesteld, Genève gaat door

Vooralsnog lijkt de autosalon van Genève, één van de belangrijkste in Europa, wel door te gaan. Die autotentoonstelling vindt volgens de huidige planning al veel eerder, van 5 tot en met 15 maart, plaats. De organisatoren in de Zwitserse stad hebben tot nu toe nog geen reden gezien voor uitstel. “Tot nu toe wordt het business as usual,” aldus een woordvoerster die er op wijst dat hooguit één procent van de bezoekers uit Azië komt. Een aantal fabrikanten waaronder Daimler, Audi en Renault stellen nog steeds in Genève aanwezig te zullen zijn.

Problemen productie

Grote autofabrikanten waaronder Volkswagen en Renault hebben de heropening van hun fabrieken in Wuhan en andere delen van China verder uit moeten stellen. Bovendien komen steeds meer autofabrieken elders in de wereld tot stilstand omdat er geen onderdelen uit China worden aangevoerd. Veel fabrikanten hebben al gewaarschuwd dat de grote uitbraak gevolgen kan hebben voor de financiële resultaten hoewel ze de omvang daarvan nog niet kunnen inschatten.

China Motor Show uitgesteld, Genève gaat door - Automobielmanagement.nl

China Motor Show uitgesteld, Genève gaat door

De Beijing International Automotive Exhibition, de grote autoshow van China, is vanwege de uitbraak van het coronavirus uitgesteld. Het evenement stond op de agenda voor 21 tot en met 30 april. Een nieuwe datum is nog niet vastgesteld.

China Motor show uitgesteld, Genève gaat door

Vooralsnog lijkt de autosalon van Genève, één van de belangrijkste in Europa, wel door te gaan. Die autotentoonstelling vindt volgens de huidige planning al veel eerder, van 5 tot en met 15 maart, plaats. De organisatoren in de Zwitserse stad hebben tot nu toe nog geen reden gezien voor uitstel. “Tot nu toe wordt het business as usual,” aldus een woordvoerster die er op wijst dat hooguit één procent van de bezoekers uit Azië komt. Een aantal fabrikanten waaronder Daimler, Audi en Renault stellen nog steeds in Genève aanwezig te zullen zijn.

Problemen productie

Grote autofabrikanten waaronder Volkswagen en Renault hebben de heropening van hun fabrieken in Wuhan en andere delen van China verder uit moeten stellen. Bovendien komen steeds meer autofabrieken elders in de wereld tot stilstand omdat er geen onderdelen uit China worden aangevoerd. Veel fabrikanten hebben al gewaarschuwd dat de grote uitbraak gevolgen kan hebben voor de financiële resultaten hoewel ze de omvang daarvan nog niet kunnen inschatten.