De fabrieken in Changchun en Guangzhou zullen op 17 februari worden opgestart, terwijl de activiteiten in Tianjin een dag later worden hervat, aldus een woordvoerder van de Japanse autofabrikant. Dat is een week later dan aanvankelijk gepland. De fabriek in Chengdu wordt nog een week dicht gehouden, onder meer door problemen in de leveringsketen.

VW houdt fabrieken langer dicht

Volkswagen houdt zijn fabrieken China, die het samen met het Chinese Shanghai Automotive (SAIC) exploiteert, een week langer dicht tot zeker 24 februari.

De Duitse autofabrikant kampt met problemen in de toeleveringsketens en de logistiek. Ook kan veel van het personeel van de fabrieken vanwege de beperkte reismogelijkheden niet op het werk komen. In de fabrieken die Volkswagen met een andere partner exploiteert, wordt de productie geleidelijk aan weer opgestart.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de Chinese fabrieken na de vakantieperiode rond het Chinees Nieuwjaar op 3 februari weer zouden worden opgestart. Peking verlengde de vakantieperiode met twee weken om de verspreiding van het virus tegen te gaan.