PSA Retail werft 1.300 nieuwe werknemers aan

PSA Retail, de verkooptak van het Franse autobedrijf, wil dit jaar 1.300 nieuwe werknemers aanstellen waarvan 600 buiten Frankrijk. PSA zoekt daarbij vooral jongeren van technische scholen die een leer/werk contract voor twee jaar kunnen krijgen. De helft van de ‘werktijd’
wordt daarbij aan verdere scholing en opleiding besteed.

PSA Retail is naar eigen zeggen de op een na grootste auto distributiegroep in Europa. Bij de 400 dealervestigingen in elf Europese landen werken meer dan 19.000 mensen. De verkooporganisatie verhandelde vorig jaar 522.000 nieuwe en tweedehands auto’s en draaide daarmee een omzet van 8,4 miljard euro. De groep besteedde alles bij elkaar 4,6 miljoen uur aan aftersales service en verkocht voor 1,6 miljard euro aan reserve-onderdelen. Het Nederlandse hoofdkantoor van PSA Retail is gevestigd in Veenendaal. Het bedrijf werkt onder meer via Distrigo Parts Distribution dat distributiecentra heeft in Waalwijk, Zaandam en Hoogeveen.

Op dit moment is acht procent van de werknemers van PSA Retail werkzaam op basis van een leer/werk overeenkomst. Daarnaast zijn er ook 800 stageplaatsen voor jongeren tot 23 jaar waarvan ruim 600 in Frankrijk. Ongeveer de helft van de jongeren krijgt na voltooiing van de opleiding ook een vaste baan binnen de groep. In Frankrijk wordt voor de selectie van de kandidaten gebruik gemaakt van HR-adviseur Auto Consultant. Hoofd recruitment en schoolrelaties Guillaume Faurie: “Bij PSA Retail in dienst treden betekent de spannende wereld van de autodistributie binnenkomen op een historisch moment waarop de digitale en energie transitie onze inzet revolutionair zal veranderen. Er zijn daarbij vijftig verschillende banen die die verandering ondersteunen. Het biedt ook de kans om een carrière op te bouwen
in alle tien Europese landen waar PSA Retail actief is en potentieel ook elders binnen de vergrote Groupe PSA.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

PSA Retail werft 1.300 nieuwe werknemers aan - Automobielmanagement.nl

PSA Retail werft 1.300 nieuwe werknemers aan

PSA Retail, de verkooptak van het Franse autobedrijf, wil dit jaar 1.300 nieuwe werknemers aanstellen waarvan 600 buiten Frankrijk. PSA zoekt daarbij vooral jongeren van technische scholen die een leer/werk contract voor twee jaar kunnen krijgen. De helft van de ‘werktijd’
wordt daarbij aan verdere scholing en opleiding besteed.

PSA Retail is naar eigen zeggen de op een na grootste auto distributiegroep in Europa. Bij de 400 dealervestigingen in elf Europese landen werken meer dan 19.000 mensen. De verkooporganisatie verhandelde vorig jaar 522.000 nieuwe en tweedehands auto’s en draaide daarmee een omzet van 8,4 miljard euro. De groep besteedde alles bij elkaar 4,6 miljoen uur aan aftersales service en verkocht voor 1,6 miljard euro aan reserve-onderdelen. Het Nederlandse hoofdkantoor van PSA Retail is gevestigd in Veenendaal. Het bedrijf werkt onder meer via Distrigo Parts Distribution dat distributiecentra heeft in Waalwijk, Zaandam en Hoogeveen.

Op dit moment is acht procent van de werknemers van PSA Retail werkzaam op basis van een leer/werk overeenkomst. Daarnaast zijn er ook 800 stageplaatsen voor jongeren tot 23 jaar waarvan ruim 600 in Frankrijk. Ongeveer de helft van de jongeren krijgt na voltooiing van de opleiding ook een vaste baan binnen de groep. In Frankrijk wordt voor de selectie van de kandidaten gebruik gemaakt van HR-adviseur Auto Consultant. Hoofd recruitment en schoolrelaties Guillaume Faurie: “Bij PSA Retail in dienst treden betekent de spannende wereld van de autodistributie binnenkomen op een historisch moment waarop de digitale en energie transitie onze inzet revolutionair zal veranderen. Er zijn daarbij vijftig verschillende banen die die verandering ondersteunen. Het biedt ook de kans om een carrière op te bouwen
in alle tien Europese landen waar PSA Retail actief is en potentieel ook elders binnen de vergrote Groupe PSA.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding