Productie Audi e-tron in Brussel ligt stil

In de Audi-fabriek in Brussel is de productie van de nieuwe e-tron volledig tot stilstand gekomen. Dat komt door een gebrek aan bepaalde onderdelen wegens problemen bij een leverancier. Audi benadrukt dat dat niets te maken heeft met het coronavirus. Voor de werknemers is voorlopig technische werkloosheid aangevraagd.

Productie Audi e-tron in Brussel ligt stil

Audi deelde eind vorige maand al mee dat de e-tron door leverproblemen vertraging opliep. Het autobedrijf wijdde dat aan de complexe leverketen voor de nieuwe modellen. Dat leidde toen al tot het naar huis sturen van 145 uitzendkrachten. Audi Brussel draaide er de laatste weken 20 e-trons per dag uit, een veel lagere productie dan gepland.

Eind vorige week zag Audi zich genoodzaakt de productiebanden helemaal stop te zetten. De autofabrikant gaat er in eerste instantie van uit dat het maar om een paar dagen gaat, aldus een woordvoerder. Audi weigert te zeggen om welke specifieke onderdelen het gaat of welke leverancier in gebreke blijft. Volgens Belgische media gaat het om onderdelen voor de batterijen die afkomstig zijn van een in Polen gevestigde fabriek van het Zuid-Koreaanse LG Chem. Om aan de grote vraag van een reeks autobouwers te voldoen, moet LG Chem de productie in Polen in snel tempo opvoeren maar daarbij schijnt het fout te gaan. Van andere afnemers komen tot nu toe echter nog geen berichten over vertragingen.

Productie Audi e-tron in Brussel ligt stil - Automobielmanagement.nl

Productie Audi e-tron in Brussel ligt stil

In de Audi-fabriek in Brussel is de productie van de nieuwe e-tron volledig tot stilstand gekomen. Dat komt door een gebrek aan bepaalde onderdelen wegens problemen bij een leverancier. Audi benadrukt dat dat niets te maken heeft met het coronavirus. Voor de werknemers is voorlopig technische werkloosheid aangevraagd.

Productie Audi e-tron in Brussel ligt stil

Audi deelde eind vorige maand al mee dat de e-tron door leverproblemen vertraging opliep. Het autobedrijf wijdde dat aan de complexe leverketen voor de nieuwe modellen. Dat leidde toen al tot het naar huis sturen van 145 uitzendkrachten. Audi Brussel draaide er de laatste weken 20 e-trons per dag uit, een veel lagere productie dan gepland.

Eind vorige week zag Audi zich genoodzaakt de productiebanden helemaal stop te zetten. De autofabrikant gaat er in eerste instantie van uit dat het maar om een paar dagen gaat, aldus een woordvoerder. Audi weigert te zeggen om welke specifieke onderdelen het gaat of welke leverancier in gebreke blijft. Volgens Belgische media gaat het om onderdelen voor de batterijen die afkomstig zijn van een in Polen gevestigde fabriek van het Zuid-Koreaanse LG Chem. Om aan de grote vraag van een reeks autobouwers te voldoen, moet LG Chem de productie in Polen in snel tempo opvoeren maar daarbij schijnt het fout te gaan. Van andere afnemers komen tot nu toe echter nog geen berichten over vertragingen.