China overweegt verlenging subsidie voor EV

China overweegt om zijn subsidie voor elektrische auto’s te verlengen. Het Aziatische land wil daarmee de verkopen van duurzame voertuigen stimuleren, melden ingewijden.

China overweegt verlenging subsidie voor EV

De verkopen van elektrische auto’s in China namen vorig jaar voor het eerst af. Vorige zomer nam China namelijk een besluit om subsidie te korten. Na tien jaar had de subsidie voor elektrische auto’s eind dit jaar uitgefaseerd moeten zijn.

Mede door de overheidssteun is China de grootste markt voor elektrische auto’s in de wereld geworden. De regering wilde van de subsidie af omdat de industrie er te afhankelijk van werd. De Chinese auto-industrie kampt verder met de gevolgen van de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De verkopen van elektrische auto’s vielen in januari terug met 54 procent ten opzichte van een jaar geleden. Veel fabrieken zijn dicht en Chinezen kunnen amper hun huis uit om bijvoorbeeld een nieuwe auto uit te zoeken.

China overweegt verlenging subsidie voor EV - Automobielmanagement.nl

China overweegt verlenging subsidie voor EV

China overweegt om zijn subsidie voor elektrische auto’s te verlengen. Het Aziatische land wil daarmee de verkopen van duurzame voertuigen stimuleren, melden ingewijden.

China overweegt verlenging subsidie voor EV

De verkopen van elektrische auto’s in China namen vorig jaar voor het eerst af. Vorige zomer nam China namelijk een besluit om subsidie te korten. Na tien jaar had de subsidie voor elektrische auto’s eind dit jaar uitgefaseerd moeten zijn.

Mede door de overheidssteun is China de grootste markt voor elektrische auto’s in de wereld geworden. De regering wilde van de subsidie af omdat de industrie er te afhankelijk van werd. De Chinese auto-industrie kampt verder met de gevolgen van de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De verkopen van elektrische auto’s vielen in januari terug met 54 procent ten opzichte van een jaar geleden. Veel fabrieken zijn dicht en Chinezen kunnen amper hun huis uit om bijvoorbeeld een nieuwe auto uit te zoeken.