Ebay wil van Marktplaats en Mobile.de af

Ebay wil haar advertentiedivisie, waartoe zowel Marktplaats als de Duitse autosite Mobile.de behoren, verkopen. Ebay is ‘in actieve discussies gewikkeld met verschillende partijen over een potentiële transactie’, heeft het Amerikaanse bedrijf meegedeeld. Doel is om in het belang van de aandeelhouders ‘mogelijke waarde-creërende alternatieven’ voor die advertentiesites te vinden.

Ebay tekent daarbij aan dat het vorig voorjaar al heeft aangekondigd de strategie van de ‘classified group’ opnieuw onder de loep te nemen. Op dit moment heeft een deal over de divisie echter wel de hoogste urgentie, heeft interim CEO Scott Schenkel benadrukt. Hij wil voor het midden van dit jaar duidelijkheid verschaffen. Zijn team heeft de afgelopen tijd al de nodige andere acties ondernomen om de resultaten van Ebay op te krikken. “We hebben er alle vertrouwen in dat we daarmee onze doeleinden voor 2020 kunnen realiseren.”

Volgens The Wall Street Journal hebben grote financiële instellingen als Blackstone interesse in de advertentiedivisie. Daarnaast wordt ook het Duitse uitgeversconcern Axel Springer en de Zuid-Afrikaanse collega Naspers als kandidaat genoemd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ebay wil van Marktplaats en Mobile.de af - Automobielmanagement.nl

Ebay wil van Marktplaats en Mobile.de af

Ebay wil haar advertentiedivisie, waartoe zowel Marktplaats als de Duitse autosite Mobile.de behoren, verkopen. Ebay is ‘in actieve discussies gewikkeld met verschillende partijen over een potentiële transactie’, heeft het Amerikaanse bedrijf meegedeeld. Doel is om in het belang van de aandeelhouders ‘mogelijke waarde-creërende alternatieven’ voor die advertentiesites te vinden.

Ebay tekent daarbij aan dat het vorig voorjaar al heeft aangekondigd de strategie van de ‘classified group’ opnieuw onder de loep te nemen. Op dit moment heeft een deal over de divisie echter wel de hoogste urgentie, heeft interim CEO Scott Schenkel benadrukt. Hij wil voor het midden van dit jaar duidelijkheid verschaffen. Zijn team heeft de afgelopen tijd al de nodige andere acties ondernomen om de resultaten van Ebay op te krikken. “We hebben er alle vertrouwen in dat we daarmee onze doeleinden voor 2020 kunnen realiseren.”

Volgens The Wall Street Journal hebben grote financiële instellingen als Blackstone interesse in de advertentiedivisie. Daarnaast wordt ook het Duitse uitgeversconcern Axel Springer en de Zuid-Afrikaanse collega Naspers als kandidaat genoemd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding