Waymo haalt paar miljard op buiten Google

Waymo, de autonoom rijden-divisie van Google’s moederbedrijf Alphabet, heeft 2,25 miljard dollar opgehaald in een eerste externe financieringsronde. Waymo wil nog meer geld binnen zien te harken om haar activiteiten verder op te schalen.

Waymo haalt paar miljard op buiten Google

Tot de bedrijven die in deze ronde zijn ingestapt behoren het Canadese auto-assemblagebedrijf en onderdelenleverancier Magna, de Amerikaanse autoverkoper AutoNation en een reeks financiële instellingen waaronder het investeringsfonds van de Verenigde Arabische Emiraten. “Met deze kapitaalinjectie, naast Alphabet, kunnen we de investeringen in onze mensen, onze technologie en onze activiteiten verdiepen, en dat alles ter ondersteuning van de Waymo Driver in de hele wereld,” verwoordt CEO John Krafcik van
Waymo.

Hoge kosten ontwikkeling

De technologie voor volledig autonoom rijden ontwikkelen blijkt een dure zaak, geeft de al ruim tien jaar bestaande Google-zuster hiermee weer eens toe. Cruise, de autonoom rijden-divisie van General Motors, heeft daartoe al 7,25 miljard dollar bij elkaar gehaald terwijl Argo AI van Ford vorig jaar een investering van 2,6 miljard dollar kreeg van de nieuwe partner Volkswagen Groep. Krafnic: “We hebben nog heel wat werk te verzetten. Maar we hebben ook al een aantal belangrijke mijlpalen kunnen realiseren.”

Waymo haalt paar miljard op buiten Google - Automobielmanagement.nl

Waymo haalt paar miljard op buiten Google

Waymo, de autonoom rijden-divisie van Google’s moederbedrijf Alphabet, heeft 2,25 miljard dollar opgehaald in een eerste externe financieringsronde. Waymo wil nog meer geld binnen zien te harken om haar activiteiten verder op te schalen.

Waymo haalt paar miljard op buiten Google

Tot de bedrijven die in deze ronde zijn ingestapt behoren het Canadese auto-assemblagebedrijf en onderdelenleverancier Magna, de Amerikaanse autoverkoper AutoNation en een reeks financiële instellingen waaronder het investeringsfonds van de Verenigde Arabische Emiraten. “Met deze kapitaalinjectie, naast Alphabet, kunnen we de investeringen in onze mensen, onze technologie en onze activiteiten verdiepen, en dat alles ter ondersteuning van de Waymo Driver in de hele wereld,” verwoordt CEO John Krafcik van
Waymo.

Hoge kosten ontwikkeling

De technologie voor volledig autonoom rijden ontwikkelen blijkt een dure zaak, geeft de al ruim tien jaar bestaande Google-zuster hiermee weer eens toe. Cruise, de autonoom rijden-divisie van General Motors, heeft daartoe al 7,25 miljard dollar bij elkaar gehaald terwijl Argo AI van Ford vorig jaar een investering van 2,6 miljard dollar kreeg van de nieuwe partner Volkswagen Groep. Krafnic: “We hebben nog heel wat werk te verzetten. Maar we hebben ook al een aantal belangrijke mijlpalen kunnen realiseren.”