Fiat zet fabrieken Italië stop, coronavirus bij Pirelli

Fiat Chrysler Automobiles gaat de maatregelen tegen de verspreiding van Covid-19 (coronavirus) intensiveren. Indien noodzakelijk zullen de fabrieken in Italië tijdelijk worden gesloten. Bij Pirelli is het coronavirus vastgesteld bij minstens één werknemer waardoor dat bedrijf ook in gaat grijpen. Verder wordt de lijst afgezegde of verschoven auto-evenementen wéér langer.

Fiat zet fabrieken Italië stop, coronavirus bij Pirelli

FCA geeft gevolg aan de draconische regels die zijn aangekondigd door de Italiaanse regering. “Bovenop de maatregelen die we al hebben genomen, zal het bedrijf zich focussen op acties om het risico van verspreiding tussen werknemers te minimaliseren. Dat omvat intensieve reiniging van alle werk- en rustplaatsen, kleedkamers en wasgelegenheden. De dagelijkse productie wordt verlaagd om het mogelijk te maken meer ruimte tussen de werknemers te creëren,” aldus een verklaring. De administratieve afdelingen van FCA in Italië draaien voorlopig gewoon door.

Pirelli draait productie terug

Pirelli is door de familie van één van haar werknemers in de fabriek in Settimo Torinese geïnformeerd dat die persoon positief testte voor Covid-19. Vanwege de getroffen preventieve maatregelen is de productie in de fabriek teruggedraaid. “Daardoor kan de fabriek met een zeer klein aantal werknemers draaien en wordt de maximale veiligheid voor de gezondheid verzekerd.” Ondertussen worden de hele fabriek en de machines daar gereinigd. Pirelli stelt dat de leveringen niet in gevaar komen omdat er voldoende voorraden zijn.

Uitgestelde evenementen

In eigen land is het British Cars & Lifestyle event, dat dit weekend zou worden gehouden in het Autotron, uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum. Het evenement Transport Compleet Hardenberg, dat zou worden gehouden op 24, 25 en 26 maart, is uitgesteld tot begin december. Het besluit is genomen in samenspraak met exposanten en partners, zegt Floris Valk, head of events automotive & transport van organisator Easyfairs. De beurs zou aanvankelijk doorgaan, in lijn met de richtlijnen van het RIVM. Maar omdat veel bedrijven hun personeel verbieden te reizen laat staan deel te nemen aan een beurs is toch besloten het evenement te verplaatsen. Elders is ook de Turkse vakbeurs Automechnika Istanbul verplaatst naar eind juni.

Fiat zet fabrieken Italië stop, coronavirus bij Pirelli - Automobielmanagement.nl

Fiat zet fabrieken Italië stop, coronavirus bij Pirelli

Fiat Chrysler Automobiles gaat de maatregelen tegen de verspreiding van Covid-19 (coronavirus) intensiveren. Indien noodzakelijk zullen de fabrieken in Italië tijdelijk worden gesloten. Bij Pirelli is het coronavirus vastgesteld bij minstens één werknemer waardoor dat bedrijf ook in gaat grijpen. Verder wordt de lijst afgezegde of verschoven auto-evenementen wéér langer.

Fiat zet fabrieken Italië stop, coronavirus bij Pirelli

FCA geeft gevolg aan de draconische regels die zijn aangekondigd door de Italiaanse regering. “Bovenop de maatregelen die we al hebben genomen, zal het bedrijf zich focussen op acties om het risico van verspreiding tussen werknemers te minimaliseren. Dat omvat intensieve reiniging van alle werk- en rustplaatsen, kleedkamers en wasgelegenheden. De dagelijkse productie wordt verlaagd om het mogelijk te maken meer ruimte tussen de werknemers te creëren,” aldus een verklaring. De administratieve afdelingen van FCA in Italië draaien voorlopig gewoon door.

Pirelli draait productie terug

Pirelli is door de familie van één van haar werknemers in de fabriek in Settimo Torinese geïnformeerd dat die persoon positief testte voor Covid-19. Vanwege de getroffen preventieve maatregelen is de productie in de fabriek teruggedraaid. “Daardoor kan de fabriek met een zeer klein aantal werknemers draaien en wordt de maximale veiligheid voor de gezondheid verzekerd.” Ondertussen worden de hele fabriek en de machines daar gereinigd. Pirelli stelt dat de leveringen niet in gevaar komen omdat er voldoende voorraden zijn.

Uitgestelde evenementen

In eigen land is het British Cars & Lifestyle event, dat dit weekend zou worden gehouden in het Autotron, uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum. Het evenement Transport Compleet Hardenberg, dat zou worden gehouden op 24, 25 en 26 maart, is uitgesteld tot begin december. Het besluit is genomen in samenspraak met exposanten en partners, zegt Floris Valk, head of events automotive & transport van organisator Easyfairs. De beurs zou aanvankelijk doorgaan, in lijn met de richtlijnen van het RIVM. Maar omdat veel bedrijven hun personeel verbieden te reizen laat staan deel te nemen aan een beurs is toch besloten het evenement te verplaatsen. Elders is ook de Turkse vakbeurs Automechnika Istanbul verplaatst naar eind juni.