Verkoop Volkswagen hard gedaald door coronacrisis

De wereldwijde verkoop van autoconcern Volkswagen is in februari fors gedaald, vooral vanwege een gekelderde verkoop in China door de uitbraak van het coronavirus. Dat maakte het Duitse bedrijf vrijdag bekend.

Volkswagen royaal aan kop in terugvallende automarkt

De wereldwijde verkoop van Volkswagen, dat ook merken als Skoda, Audi en Seat heeft, ging vorige maand met bijna een kwart omlaag tot 546.300 voertuigen vergeleken met een jaar eerder. In China kelderde de verkoop met bijna 75 procent. Door de uitbraak van het virus kwam het openbare leven in China stil te liggen en bleven mensen weg uit de showrooms. In West-Europa nam de verkoop ook af, maar in Noord-Amerika zat die in de lift.

Topman Herbert Diess van Volkswagen verklaarde dat hij vrij optimistisch is dat de Chinese verkopen later dit jaar zullen gaan herstellen van de impact van het virus. De situatie in Europa is onzekerder door het stijgende aantal besmettingen, aldus de topman.

Reacties

Smoesjes. een chinees met geld wil geen vw. Bovendien moeten ze eerst maar eens die 125 miljard, ( en ms meer ) die de EU beschikbaar stelt voor het door hun veroorzaakte virus, maar eens aan ons, belastingbetaler,terug betalen!!

Geplaatst door: JP op
Verkoop Volkswagen hard gedaald door coronacrisis - Automobielmanagement.nl

Verkoop Volkswagen hard gedaald door coronacrisis

De wereldwijde verkoop van autoconcern Volkswagen is in februari fors gedaald, vooral vanwege een gekelderde verkoop in China door de uitbraak van het coronavirus. Dat maakte het Duitse bedrijf vrijdag bekend.

Volkswagen royaal aan kop in terugvallende automarkt

De wereldwijde verkoop van Volkswagen, dat ook merken als Skoda, Audi en Seat heeft, ging vorige maand met bijna een kwart omlaag tot 546.300 voertuigen vergeleken met een jaar eerder. In China kelderde de verkoop met bijna 75 procent. Door de uitbraak van het virus kwam het openbare leven in China stil te liggen en bleven mensen weg uit de showrooms. In West-Europa nam de verkoop ook af, maar in Noord-Amerika zat die in de lift.

Topman Herbert Diess van Volkswagen verklaarde dat hij vrij optimistisch is dat de Chinese verkopen later dit jaar zullen gaan herstellen van de impact van het virus. De situatie in Europa is onzekerder door het stijgende aantal besmettingen, aldus de topman.

Reacties

Smoesjes. een chinees met geld wil geen vw. Bovendien moeten ze eerst maar eens die 125 miljard, ( en ms meer ) die de EU beschikbaar stelt voor het door hun veroorzaakte virus, maar eens aan ons, belastingbetaler,terug betalen!!

Geplaatst door: JP op