Autobouwer BYD schakelt over op mondmaskers

De Chinese bouwer van elektrische auto’s BYD is deels overgeschakeld op het maken van mondmaskers.

Autobouwer BYD schakelt over op mondmaskers

In de hoofdvestiging van BYD in Shenzhen zijn zo’n 600 werknemers ingeschakeld bij het vervaardigen, controleren en verpakken van die veelgevraagde producten. Een maand geleden werden in die hal nog onderdelen van elektrische automotoren gemaakt.

BYD is mede met de nieuwe ‘productielijn’ begonnen om de eigen werknemers te voorzien. “We hebben 250.000 werknemers en als we ze allemaal van twee mondkapjes moeten voorzien dan hebben we er dus een half miljoen nodig. Shenzhen telt meer dan 20 miljoen inwoners, dat betekent dus 40 miljoen maskers. Er bestaat een groot tekort, daarom hebben we besloten ze zelf te gaan maken,” zegt Li Wei die voor de bestuursvoorzitter van BYD werkt.

Omdat ook de machines om mondmaskers te maken niet te krijgen zijn, heeft de autofabrikant die in allerhaast ook zelf in elkaar weten te zetten. BYD zette daarvoor meer dan 400 technici aan het werk, die zeven dagen per week met de ontwikkeling en bouw bezig waren. Zij zijn er in geslaagd zoveel productielijnen te realiseren dat BYD nu 50.000 maskers per dag kan afleveren. Het autobedrijf heeft er, naast de eigen behoefte, vooral veel weggegeven aan ziekenhuizen, openbaar vervoerbedrijven en dergelijke. Afgelopen weekend heeft het bedrijf ook een contract getekend met de gemeente Shenzhen om grote hoeveelheden te leveren aan plaatselijke apothekers en supermarkten.

Autobouwer BYD schakelt over op mondmaskers - Automobielmanagement.nl

Autobouwer BYD schakelt over op mondmaskers

De Chinese bouwer van elektrische auto’s BYD is deels overgeschakeld op het maken van mondmaskers.

Autobouwer BYD schakelt over op mondmaskers

In de hoofdvestiging van BYD in Shenzhen zijn zo’n 600 werknemers ingeschakeld bij het vervaardigen, controleren en verpakken van die veelgevraagde producten. Een maand geleden werden in die hal nog onderdelen van elektrische automotoren gemaakt.

BYD is mede met de nieuwe ‘productielijn’ begonnen om de eigen werknemers te voorzien. “We hebben 250.000 werknemers en als we ze allemaal van twee mondkapjes moeten voorzien dan hebben we er dus een half miljoen nodig. Shenzhen telt meer dan 20 miljoen inwoners, dat betekent dus 40 miljoen maskers. Er bestaat een groot tekort, daarom hebben we besloten ze zelf te gaan maken,” zegt Li Wei die voor de bestuursvoorzitter van BYD werkt.

Omdat ook de machines om mondmaskers te maken niet te krijgen zijn, heeft de autofabrikant die in allerhaast ook zelf in elkaar weten te zetten. BYD zette daarvoor meer dan 400 technici aan het werk, die zeven dagen per week met de ontwikkeling en bouw bezig waren. Zij zijn er in geslaagd zoveel productielijnen te realiseren dat BYD nu 50.000 maskers per dag kan afleveren. Het autobedrijf heeft er, naast de eigen behoefte, vooral veel weggegeven aan ziekenhuizen, openbaar vervoerbedrijven en dergelijke. Afgelopen weekend heeft het bedrijf ook een contract getekend met de gemeente Shenzhen om grote hoeveelheden te leveren aan plaatselijke apothekers en supermarkten.