Amerikaanse fabriek Tesla draait door ondanks beperkingen coronavirus

De Amerikaanse Gigafactory 1 van Tesla in Fremont, Californië, hoeft niet te sluiten hoewel in dat deel van de Verenigde Staten wel strikte beperkingen zijn afgekondigd wegens het coronavirus.

Q1-2020: Tesla bouwt meer auto’s dan verwacht

In de hele San Francisco Bay Area geldt een ‘lockdown’ maar het bestuur van Alameda County, waar Fremont toe behoort, acht de grote fabriek van Tesla waar zo’n 10.000 man werken een ‘essentiële business’.

“Tesla en ons netwerk aan leveranciers blijven die activiteiten uitvoeren die nodig zijn voor de productie, aflevering en service,” aldus Tesla North-America. CEO Elon Musk heeft ook meegedeeld dat hij zelf elke dag naar de zaak kan komen. Werknemers die zich ziek voelen of bang zijn dat ze het coronavirus oplopen mogen thuis blijven. Volgens Musk ‘doen veel geruchten de ronde maar is tot nu toe bij geen van onze mensen het coronavirus vastgesteld.’

In zijn mail herhaalt hij z’n mening ‘dat de schade van de paniek rond het coronavirus veel erger is dan die van het virus zelf’. “Als op grote schaal medische bronnen buitenproportioneel naar het gevaar worden overgeheveld, dan is er minder zorg beschikbaar
voor diegenen met ernstige medische noden wat uiteindelijk niet goed is voor het algemeen belang.” Musk noemde eerder de paniek in een tweet al ‘dumb’.

Amerikaanse fabriek Tesla draait door ondanks beperkingen coronavirus - Automobielmanagement.nl

Amerikaanse fabriek Tesla draait door ondanks beperkingen coronavirus

De Amerikaanse Gigafactory 1 van Tesla in Fremont, Californië, hoeft niet te sluiten hoewel in dat deel van de Verenigde Staten wel strikte beperkingen zijn afgekondigd wegens het coronavirus.

Q1-2020: Tesla bouwt meer auto’s dan verwacht

In de hele San Francisco Bay Area geldt een ‘lockdown’ maar het bestuur van Alameda County, waar Fremont toe behoort, acht de grote fabriek van Tesla waar zo’n 10.000 man werken een ‘essentiële business’.

“Tesla en ons netwerk aan leveranciers blijven die activiteiten uitvoeren die nodig zijn voor de productie, aflevering en service,” aldus Tesla North-America. CEO Elon Musk heeft ook meegedeeld dat hij zelf elke dag naar de zaak kan komen. Werknemers die zich ziek voelen of bang zijn dat ze het coronavirus oplopen mogen thuis blijven. Volgens Musk ‘doen veel geruchten de ronde maar is tot nu toe bij geen van onze mensen het coronavirus vastgesteld.’

In zijn mail herhaalt hij z’n mening ‘dat de schade van de paniek rond het coronavirus veel erger is dan die van het virus zelf’. “Als op grote schaal medische bronnen buitenproportioneel naar het gevaar worden overgeheveld, dan is er minder zorg beschikbaar
voor diegenen met ernstige medische noden wat uiteindelijk niet goed is voor het algemeen belang.” Musk noemde eerder de paniek in een tweet al ‘dumb’.