Continental geeft werknemers ondanks verlies toch bonus

Continental geeft al haar werknemers wereldwijd, ondanks dat het vorig jaar verlies draaide, toch een bonus als dank voor hun buitengewone bijdragen en toewijding. Werknemers in Duitsland krijgen 436 euro, elders komt de bonus op rond de 218 euro afhankelijk van nationale regels en afspraken.

De Duitse fabrikant van auto-onderdelen, banden en industriële producten is naar eigen zeggen één van de weinige Duitse bedrijven die ook werknemers buiten Duitsland zo’n uitkering uitbetaalt. Vorig jaar ontvingen alleen de Duitse werknemers 750 euro maar toen maakte Continental nog winst.

Niet tevreden

Het bedrijf zat vorig jaar echter diep in de rode cijfers wat volgens de geldende CAO zou betekenen dat er ook geen uitkering komt. Dr. Ariane Reinhart, in de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor personeelszaken: “We zijn uiteraard niet tevreden met de resultaten over 2019. Voor iedereen bij Continental geldt: als er geen winst is dan is er ook geen winstuitkering. Tegelijkertijd reageerde het wereldwijde Continental team op de vele uitdagingen met enorme toewijding en wederzijds respect, in de geest van ‘For One Another’.

Toewijding

Het harde werk van onze werknemers had een beter resultaat verdiend dan we hadden in 2019. We hebben daarom met hun vertegenwoordigers afgesproken om het indrukwekkende en buitengewone niveau van toewijding van alle werknemers in de wereld te belonen met een aparte financiële erkenning.’’ Voorzitter Hasan Alak van de centrale OR: “Deze extra bonus is een goed teken in moeilijke tijden. Na al het harde werk van het afgelopen jaar moeten de collega’s niet met lege handen blijven staan.’’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Continental geeft werknemers ondanks verlies toch bonus - Automobielmanagement.nl

Continental geeft werknemers ondanks verlies toch bonus

Continental geeft al haar werknemers wereldwijd, ondanks dat het vorig jaar verlies draaide, toch een bonus als dank voor hun buitengewone bijdragen en toewijding. Werknemers in Duitsland krijgen 436 euro, elders komt de bonus op rond de 218 euro afhankelijk van nationale regels en afspraken.

De Duitse fabrikant van auto-onderdelen, banden en industriële producten is naar eigen zeggen één van de weinige Duitse bedrijven die ook werknemers buiten Duitsland zo’n uitkering uitbetaalt. Vorig jaar ontvingen alleen de Duitse werknemers 750 euro maar toen maakte Continental nog winst.

Niet tevreden

Het bedrijf zat vorig jaar echter diep in de rode cijfers wat volgens de geldende CAO zou betekenen dat er ook geen uitkering komt. Dr. Ariane Reinhart, in de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor personeelszaken: “We zijn uiteraard niet tevreden met de resultaten over 2019. Voor iedereen bij Continental geldt: als er geen winst is dan is er ook geen winstuitkering. Tegelijkertijd reageerde het wereldwijde Continental team op de vele uitdagingen met enorme toewijding en wederzijds respect, in de geest van ‘For One Another’.

Toewijding

Het harde werk van onze werknemers had een beter resultaat verdiend dan we hadden in 2019. We hebben daarom met hun vertegenwoordigers afgesproken om het indrukwekkende en buitengewone niveau van toewijding van alle werknemers in de wereld te belonen met een aparte financiële erkenning.’’ Voorzitter Hasan Alak van de centrale OR: “Deze extra bonus is een goed teken in moeilijke tijden. Na al het harde werk van het afgelopen jaar moeten de collega’s niet met lege handen blijven staan.’’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding